Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Play-off Ligy majstrov po desiatich rokoch. Weiss: Fantastický Takáč nás podržal

Tréner Vladimír Weiss st. naordinoval svojim zverencom postupovú taktiku.
Tréner Vladimír Weiss st. naordinoval svojim zverencom postupovú taktiku.TASR
Slovan Bratislava dosiahol to, pre čo si na Cyprus išiel. Po bezgólovej remíze v náročnom zápase s domácim APOEL-om Nikózia postúpil do play-off Ligy majstrov. Belasí sú tak už iba krok od vytúženej hlavnej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. Zahrajú si o ňu premiérovo od roku 2014. Duel hodnotil pri mikrofóne STVR Šport tréner Vladimír Weiss st. (59).

Bezgólová remíza a postup do play-off

"Ťažký zápas s výborným súperom. Na začiatku sme mali šťastie, prežili sme úvod. Rátali sme s týmto tlakom. Fantastický Takáč nás niekoľkokrát podržal. Za bojovnosť je remíza výborná. Potom sme mohli zvrátiť duel na svoju stranu. Po vylúčení sme mali dve, tri čisté šance. Prišli sme si pre postup, ten sme v ťažkom prostredí dosiahli. Obrovské množstvo síl. Sme za to radi."

Obetavý - defenzívny výkon

"Začali sme so štyrmi obrancami, výborne otáčali hru. Prešli sme do päťky, aby sme vykrývali kraje, ale posielali výborné centre. Celé mužstvo si však zaslúži pochvalu za taktickú disciplínu. Majú dobrých hráčov, všetko legionárov na emóciách. Chceli postúpiť oni, rovnako aj my. Doma sme boli lepší a preto sme v play-off."

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Splnený osobný vysnívaný cieľ

"Pre mňa osobne to znamená nič a dosť. Je to taká satisfakcia za robotu. Nie je to tu prechádzka, aby si ľudia nemysleli. Žiadny ružový sad. Najlepší klub na Slovensku. Robíme, čo môžeme. Hráči sa snažia, vedenie tiež. Treba sa poďakovať Ivanovi Kmotríkovi st. za všetko, čo urobil pre klub a Slovan. Aj mladý, aj Robo Vittek... momentálne sa musíme dobre zamyslieť a posilniť sa aspoň jedným, dvoma hráčmi. Liga bude náročná, je nás v kádri len 19, sme bez zraneného Pauscheka. Avšak tešíme sa, skupinu máme istú. Uvidíme, vyzerá to na Midtjylland, čo bude opäť o level vyššie."

Vladimír Weiss mladší v dueli proti APOEL-u.
Vladimír Weiss mladší v dueli proti APOEL-u.TASR

Nový model Ligy majstrov i Európskej ligy, zápasy aj v januári

"Pravdupovediac som to takto do detailu nesledoval. Samozrejme, som v obraze. O novom modeli viem. O to bude všetko ťažšie. Hráte doma a vonku. Slabý súper už nebude. Výborné mužstvá. Ľuďom som sľúbil, keď som prišiel do Slovana, že raz takéto tímy, verím, prídu. Teraz určite prídu. Bude to len kvalita. Dúfam, že ľudia vypredajú štadión a prídu nás povzbudiť. Dali sme do toho všetko. Ideme domov."