Liga majstrov: Pretrhne Dortmund finálovú sériu Realu? Terzič verí vo veľké veci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pretrhne Dortmund finálovú sériu Realu v LM? Terzič hlási potrebu viery vo veľké veci

Terzič si uvedomuje dôležitosť koncentrácie a viery pred finále LM.
Terzič si uvedomuje dôležitosť koncentrácie a viery pred finále LM.AFP
Borussia Dortmund je odhodlaná prerušiť víťaznú sériu Realu Madrid vo finálových dueloch Ligy majstrov. Obaja účastníci sa v sobotu vo Wembley postarajú o vyvrcholenie najprestížnejšej klubovej súťaže. Tréner Edin Terzič (41) zdôrazňuje, že základom možnosti úspechu je viera tímu vo svoje schopnosti.

Real premenil na triumf všetkých osem finálových účastí, odkedy Liga majstrov v roku 1992 nahradila Európsky pohár. Za posledných 10 sezón získali Los Blancos päť trofejí, celkovo ich majú na konte 14. Terzič povedal, že rekordy sú na to, aby sa prekonávali, ale Dortmund bude musieť podať výkon na najvyššej úrovni.

"Musíme veriť, že môžeme dosiahnuť veľké veci," povedal kouč Borussie na tlačovej konferencii a dodal: "Musíme investovať všetko do toho, aby sme priniesli trofej späť do Dortmundu. Je to už dlhý čas."

Káder z Vestfálska získal titul z LM v roku 1997. V roku 2013 sa opäť dostal do finále, v ktorom však v rámci nemeckého súboja prehral s Bayernom. "Najdôležitejšie je, že ak chcete vyhrať Ligu majstrov, musíte poraziť majstrov. Teraz čelíme absolútnym šampiónom. Zažili to už 14-krát, za posledných 10 rokov ju vyhrali päťkrát. Naším cieľom je však vždy zlomiť to na jeden zápas," prezradil Terzič a pokračoval:

"Osem finálových zápasov LM a ani raz neprehrali. Nie je však dôležité, čo sa stalo v predchádzajúcich ôsmich. Podstatné je len to nasledujúce. Je čas túto sériu prerušiť."

Dortmund v tejto sezóne skončil v Bundeslige na piatom mieste, čím si tesne zabezpečil účasť v LM aj v budúcej sezóne. Mužstvo chcelo získať ligový titul po tom, čo oň prišlo doslova v poslednom zápase minulej sezóny. Terzič vravel, že trpká skúsenosť spred roka prispela k ich úspechu v tejto sezóne.

"Vtedy som povedal, že by som sa bez tejto kapitoly môjho života zaobišiel, ale ten deň bol od toho momentu súčasťou našej cesty k úspechu. Teraz ideme do Londýna s tými istými fanúšikmi, ktorí nás pred rokom po tom trpkom zápase neprestávali podporovať a spievali celé hodiny. Je čas im niečo vrátiť a dúfam, že budeme mať možnosť spoločne oslavovať," verí lodivod nemeckého celku.

Dortmund - Real (sobota, 21:00)