Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Priniesť Ligu majstrov na Slovensko a urobiť fanúšikov šťastnými, želá si Barseghjan

Barseghjan chce potešiť priaznivcov Slovana.
Barseghjan chce potešiť priaznivcov Slovana.TASR / Jakub Kotian
Slovan Bratislava stojí pred bránou, ktorá za sebou skrýva najlepšie európske kluby. Zaradiť sa medzi ne a zmerať si s nimi sily môže v prípade, ak sa mu v domácej odvete play-off Ligy majstrov podarí zdolať dánsky Midtjylland. Tigran Barseghjan (30) verí, že hráči slovenského majstra majú kvalitu na to, aby si zahrali vo vysnívanej súťaži.

Slovan - Midtjylland (21:00)

Na jeden z kľučových duelov histórie Slovana sa arménsky ofenzívny futbalista naladil bilanciou 1+1 z ligového súboja na pôde banskobystrickej Dukly, ktorý hostia z Bratislavy vyhrali 2:0. Ešte predtým v prvom vystúpení dvojzápasu play-off o LM si Barseghjan pri remíze na ihrisku Midtjyllandu pripísal parádnu asistenciu na gól Blackmana.

"Bola to náhoda, iba som posunul loptu," uviedol na predzápasovej tlačovke s jasnou dávkou humoru k svojej pätičke z Dánska. Rodák z Jerevanu vyzdvihuje potrebu vypredaného Národného futbalového štadióna a divákom sa za to spolu s mužstvom chce patrične odvďačiť:

"Pre futbalistu je vždy skvelé prichádzať na ihrisko pred plným štadiónom. Práve to teraz potrebujeme. Pred fanúšikmi sa človeku ľahšie behá a vyhráva. Chcel by som vopred poďakovať priaznivcom, že nás prídu podporiť. Spravíme všetko pre to, aby sme ich urobili šťastnými."

Je podľa Barseghjana, s ohľadom na schopnosti kádra Slovana, práve teraz ten správny čas na prienik medzi európsku elitu? "So Slovanom Bratislava je stále správna chvíľa. Máme kvalitu, vieme, čo chceme a kam smerujeme," odpovedal jednoznačne a pokračoval:

"Myslím si, že sme pripravení. Máme dobrý tím s kvalitnými hráčmi. Nie je to niečo ako životná šanca, ale jednoducho musíme urobiť všetko, aby sme si zahrali hlavnú fázu LM. Niektorí naši hráči v nej už hrali, iní ešte nie. Spravíme všetko, aby sme ju priniesli na Slovensko."

V prípade postupu do milionárskej súťaže, v ktorej bude premiérovo účinkovať 36 tímov, bude Slovan sústrediť svoju pozornosť na žreb zápasov, ten je na programe vo štvrtok 29. augusta o 18:00 v Nyone.

Z minulosti sa nedá žiť, spomína Weiss na Artmediu. Hráči nesmú byť premotivovaní, varuje