Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá prehra Slota ako koniec medových týždňov. Urobme z toho test reality, hlási van Dijk

Slot okúsil chuť porážky na lavičke Liverpoolu.
Slot okúsil chuť porážky na lavičke Liverpoolu.IAN HODGSON / AFP
Arne Slot (45) začal svoje pôsobenie v úlohe nástupcu Jürgena Kloppa (57) v Liverpoole ideálne. Domáca prehra s Nottinghamom však náhle ukončila medové týždne Holanďana na novej lavičke a odhalila možné trhliny na fasáde steny The Reds.

Liverpool veľmi nemá čas na analyzovanie prehry, v utorok ho totiž čaká výlet do Milána, kde duelom proti AC odštartuje svoju sezónu v Lige majstrov. Pod Kloppom sa mužstvo v rokoch 2018 až 2022 dostalo do troch finálových súbojov a vyťažilo z toho jeden triumf, šiesty v klubovej histórii.

Slotovi, bývalému šéfovi Feyenoordu, nepriniesol nový formát príliš zhovievavý žreb. Holandský kormidelník bude čeliť dvom najúspešnejším tímom v histórii súťaže - milánskemu AC a Realu Madrid. Oponentom mu bude aj Xabi Alonso, ktorý sa v novembri vráti na Anfield Road s nemeckým majstrom Leverkusenom. Kouč Liverpoolu zavíta aj do domoviny, keď sa ukáže na pôde PSV Eindhoven.

Okrem spomínaných súperov sa anglický gigant môže tešiť aj na Bolognu, Gironu, LipskoLille. Na tieto prekážky sa však mužstvo Slota naladilo neúspechom, ktorý bol vykúpením pre Nottingham, ten totiž oslavoval prvé víťazstvo na Anfielde po 55 rokoch. Domáci mali takmer 70- percentné držanie lopty, ale chýbala im potrebná ofenzívna iskra.

"Veľakrát sme stratili loptu v jednoduchých situáciách. Mali sme väčšinové držanie lopty, ale dokázali sme si vytvoriť len tri alebo štyri dobré šance, to zďaleka nestačí," uviedol tréner, ktorého pozitívne náznaky vlády narazili na prvý kameň.

Slot teraz musí nájsť rovnováhu ako presadiť svoj vlastný štýl a zároveň si udržať hráčov aj priaznivcov naklonených počas tohto obdobia: "Ak by som po prehre zmenil svoj spôsob prípravy, znamená to, že odvediem tú najlepšiu prácu, akú dokážem. Chcem, aby bol prístup rovnaký každý deň - po veľkej výhre, malej výhre, remíze či prehre."

Najbližší program zápasov Liverpoolu.
Najbližší program zápasov Liverpoolu.Flashscore

Faktorom prehry mohla byť aj reprezentačná prestávka a pôsobenie hráčov pod rôznymi systémami. "Každý sa vracia z iného miesta a hral iným spôsobom, ale napriek tomu si myslím, že aj keď sme neboli v najlepšej forme, vytvorili sme si šance a malo to dopadnúť lepšie," povedal kapitán Virgil van Dijk.

"Musíme to zvrátiť a urobiť z toho akýsi test reality, aby sme boli do konca sezóny lepší. Kontrast medzi zápasmi, ktoré sme odohrali, je príliš veľký," dodal líder obrany.

Liverpool - Nottingham 0:1