Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá prehra v sezóne, Juventus vystrelil na bránu len raz. Beriem to na seba, hovorí Motta

TASR
Motta nebol s výkonom svojho tímu spokojný.
Motta nebol s výkonom svojho tímu spokojný.Marco Alpozzi/LaPresse/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Stuttgartu sa dočkali prvého triumfu v novom ročníku Ligy majstrov a hneď nečakane na ihrisku Juventusu, ktorý po prehre 0:1 prišiel o stopercentnú bilanciu. Zápas 3. kola ligovej fázy rozhodol až v 92. minúte jediným gólom El Bilal Touré (27), no nebola to ojedinelá úspešná akcia. Nemecký klub v bilancii striel na bránu prekonal súpera 11:1. Kouč starej dámy Thiago Motta (42) vzal prehru na seba.

Stuttgart mohol rozhodnúť už v 86. minúte, no Enzo Millot nepremenil penaltu. Hrdinom duelu sa však napokon nestal brankár Juventusu Mattia Perin, ktorý musel zaskočiť za potrestaného Micheleho Di Gregoria, ale striedajúci útočník z Mali hosťujúci z Atalanty Bergamo.

Juventus - Stuttgart 0:1

"Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo skórovať a znamenalo to dôležité víťazstvo proti výbornému tímu. Nebolo to jednoduché, ale pripravili sme sa veľmi dobre. Áno, tento zápas bol pre mňa dôležitý. Hral som ešte nedávno v Taliansku a viem, čo to znamená zdolať Juventus," tešil sa Touré podľa uefa.com.

Klub z Bádenska-Württemberska v uplynulom ročníku skončil prekvapujúco v Bundeslige na 2. mieste, no náročnejší program v prebiehajúcom ročníku si vyžiadal svoju daň a aktuálne je v domácej súťaži až na 10. priečke. V nedeľu musel navyše prehltnúť ostrú pilulku, keď podľahol Bayernu Mníchov 0:4.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

"Toto víťazstvo nám pomôže posunúť sa ďalej. Z tohto zápasu si môžeme vziať poučenie, že ak sa snažíme a dodržujeme plán, prinesie to odmenu," pochvaľoval si tréner Sebastian Hoeness.

Tréner Juventusu ťažko hľadal odpoveď na otázku, prečo jeho tím nepotvrdil úlohu favorita. "Trápili sme sa, keď sme mali čokoľvek vymyslieť. Trpeli sme, keď sme mali loptu, dokázali sme zrealizovať iba pár protiútokov. Vyzeralo to, ako by sme nemali kondíciu, ale nemyslím si, že za to môže pomalší štýl hry v Taliansku. Skrátka sme sa nedokázali dostať do rytmu. Beriem za to zodpovednosť, musíme sa zlepšiť do ďalších zápasov," priznal Motta.