Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real oslavuje kvarteto hrdinov. Kroos, Modrič, Nacho a Carvajal vyrovnali rekord legendy LM

Miguel Baeza
Ikonická štvorica Realu Madrid.
Ikonická štvorica Realu Madrid.Real Madrid
Nacho Fernández (34), Dani Carvajal (32) a Luka Modrič (38) zdvihli ako hráči Realu vo Wembley nad hlavu už šiestu trofej pre víťaza Ligy majstrov a vyrovnali sa tak Franciscovi Gentovi, legende Merengues, ktorá kraľovala historickej tabuľke milionárskej súťaže. Vstupenku do elitného klubu si vyslúžil aj Toni Kroos (34), ten však jeden "ušatý pohár" získal ešte s Bayernom Mníchov.

Rekord z roku 1966 bol vyrovnaný. Hneď štvorica futbalistov Realu Madrid sa v sobotu večer po víťazstve nad Borussiou Dortmund vyrovnala šiestim trofejám z Ligy majstrov, ktoré v rokoch 1956 až 1966 získal legendárny Gento. Ide o nesmierny úspech, ktorý sa pred 10 rokmi zdal neprekonateľný...

Nacho, Carvajal, Modrič a Kroos sa senzačným míľnikom automaticky zaradili na pomyselný Olymp milionárskej súťaže. Žiadny oslavný prívlastok nepostačuje na to, čo v Londýne dosiahli.

Prví traja menovaní, rovnako ako legendárny kapitán Gento, vyhrali svojich šesť "ušatých pohárov" v drese bieleho baletu, a to v rozmedzí 10 rokov. Slávny cyklus začalo trio Merengues v Lisabone v roku 2014. Odvtedy klub mnohí opustili, oni však zostali na lodi, ktorá v sobotu doplávala k šiestej trofeji.

Kroos, ktorý hral za španielsky kráľovský klub poslednýkrát, dorazil do Madridu o rok neskôr a v sobotu vo Wembley, kde v roku 2013 získal s Bayernom svoj prvý titul v Lige majstrov (tiež proti Borussii), uzavrel dokonalý kruh.

Po skončení sezóny a vyrovnaní rekordu sa zdá, že v Reale zostanú len dvaja (Modrič a Carvajal) zo spomínaného kvarteta, ktorí sa pokúsia zdvihnúť svoj siedmy pohár. Nemecký stredopoliar potvrdil koniec kariéry po skončení blížiacich sa majstrovstiev Európy, zatiaľ čo Nacho je jednou nohou v MLS...

Dortmund - Real Madrid 0:2