Liga majstrov: Real vedú k úspechu otec a syn. Mieri Davide Ancelotti za povýšením?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real vedú k ďalšiemu úspechu otec a syn. Mieri Davide Ancelotti za povýšením?

Davide a Carlo Ancelotti na lavičke Realu Madrid.
Davide a Carlo Ancelotti na lavičke Realu Madrid.DPPI via AFP
Už dlhšiu dobu sa zbavuje prezývky "otcov chlapec“. Davide Ancelotti (34), syn Carla Ancelottiho (64), zatiaľ s vďakou odmieta ponuky, ktoré by mu umožnili odštartovať kariéru hlavného trénera. Prísť o neho nechce ani vedenie Realu Madrid, ktoré si dobre uvedomuje, ako veľmi dôležitý je mladý Talian pre chod prvého mužstva.

Keď Pep Guardiola oznámil svoj koniec v Barcelone, Sandro Rosell vymenoval za jeho nástupcu Tita Vilanovu. Vtedajší prezident Blaugranas svojím odvážnym krokom prekvapil aj samotného Guardiolu. Na slávne trénerské kreslo sa mal usadiť jeho asistent.

Pred svojím angažmánom po boku Guardiolu bol Vilanova jedným z najlepších trénerov slávnej barcelonskej akadémie, a to vďaka skvelému vzťahu s vtedajším mladíkom z Rosaria Lionelom Messim. Zvyšok je už história. Titovi sa splnil sen, bol vymenovaný za hlavného kouča svojho milovaného klubu a podarilo sa mu ovládnuť La Ligu s rekordnými 100 bodmi.

Na podobné povýšenie momentálne ašpiruje v španielskom veľkoklube Davide Ancelotti, syn slávneho Carla, ktorý je v súčasnosti považovaný za najslávnejšieho asistenta trénera na svete. "Mám tú zmluvu až do roku 2026 a mojím cieľom je byť tu raz hlavným koučom," odpovedal Davide na otázku, či by zvážil ponuky od ostatných európskych klubov, ktoré by ho chceli na svojej lavičke.

Posledným záujemcom o mladého Taliana je Reims, ktoré sa po prvom odmietnutí nevzdalo a v snahe chce pokračovať, kým sa nedočká vytúženého výsledku. "Akonáhle začne trénovať sám, myslím si, že mu to bude vyhovovať," povedal na adresu svojho potomka "Don Carlo".

Carlo nie je jediný, kto si uvedomuje, aký dôležitý je pre Real jeho syn. V skutočnosti to bol práve Davide, kto v posledných minútach predĺženia proti Manchestru City spísal zoznam možných penaltových strelcov. "Keď zostávalo päť minút do konca, začal som premýšľať o možných penaltových exekútoroch, a keď sa zápas končil, napísal som si ich na kus papiera a hovoril o nich s otcom," prezradil.

Keď bolo ťaženie Realu Madrid v Lige majstrov opäť veľmi blízko ku koncu, bol to opäť Davide, kto prišiel s nápadom poslať do hry Joselua. Španielsky útočník zažiaril v odvetnom zápase proti Bayernu Mníchov dvoma gólmi v 88. a 91. minúte, ktoré zabránili vyradeniu Los Blancos. "Nakoniec sme sa rozhodli spoločne," priznal po zápase s úsmevom skúsený Carlo.

Davide už je pripravený na novú výzvu, ale Florentino Pérez ho nechce nechať odísť pred vypršaním zmluvy. Prezident klubu je bezpochyby presvedčený o jeho dôležitosti. Vedomí si toho sú aj hráči. "Aký dôležitý je tréner? Ako on, tak jeho kolegovia majú obrovský podiel na našich úspechoch," uviedol Dani Carvajal.

To, že jeho kvality sú nespochybniteľné, potvrdil aj Javi Martínez, ktorý pod nimi pôsobil v Bayerne Mníchov v sezóne 2016/17. "Davide je veľmi dobrý a dodáva Carlovi to, čo o modernom futbale nevie," povedal španielsky futbalista.

Davide bude v sobotu debutovať vo finále Ligy majstrov proti Dortmundu. A možno potom už nebude vnímaný len ako "otcov chlapec".

Dortmund - Real Madrid (sobota, 21:00)