Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real vyhral po skvelom obrate, Stuttgart zdolal Juventus. Zakopnutie PSG, lídrom Villa

Aktualizované
Real Madrid začal katastrofálne, zápas ukončil fantasticky.
Real Madrid začal katastrofálne, zápas ukončil fantasticky.JUANJO MARTIN / EPA / Profimedia
Futbalisti milánskeho AC vyhrali v utorkovom zápase 3. kola hlavnej fázy Ligy majstrov proti belgickým Bruggám a získali prvé body v tejto sezóne milionárskej súťaže. Real Madrid otočil stretnutie proti Dortmundu z 0:2 na 4:2. Arsenal zdolal Šachtar Doneck, zatiaľ čo PSG len remizovalo s PSV. Stuttgart vyhral na pôde Juventusu. Lídrom tabuľky je momentálne Aston Villa, ktorá získala plný počet deviatich bodov a navyše ešte neinkasovala.

AC Miláno - Bruggy 3:1

AC Miláno v prvých dvoch zápasoch nebodovalo, ale pred vlastnými fanúšikmi to dokázalo zmeniť. Do vedenia ho poslal vo výbornej forme hrajúci americký útočník Christian Pulisic, ktorý skóroval priamo z rohového kopu a v tejto sezóne v rámci všetkých súťaži strelil sedem gólov, na štyri prihral. V kalendárnom roku 2024 má bilanciu 15+9, čo je najviac spomedzi hráčov Serii A.

Bruggy hrali od 40. minúty bez vylúčeného Onyediku, ten putoval pod sprchy už druhý raz v tejto sezóne. Napriek tomu hostia vyrovnali zásluhou 19-ročného obrancu Sabbeho. Hrdinom domácich sa nakoniec stal autor dvoch gólov Tijjani Reijnders. Po van Bastenovi a Seedorfovi sa stal tretím Holanďanom, ktorý to dokázal v drese AC v LM.

Na záverečnú štvrťhodinu prišiel do hry len šestnásťročný útočník Francesco Camarda, pre ktorého to bol tretí duel za áčko milánskeho klub a premiérový v Lige majstrov. Vo veku 16 rokov, 7 mesiacov a 12 dní sa stal najmladším hráčom AC milionárskej súťaži a celkovo siedmym najmladším v histórii.

Tento obrovský talent svetového futbalu potreboval iba niekoľko minút, aby napol sieť, ale najmladší strelec v histórii Ligy majstrov sa z neho nestal, pretože mu gólovú radosť prerušil VAR, ktorý odhladil ofsajd. Za vyzlečený dres ale videl žltú kartu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Arsenal - Šachťar Doneck 1:0

Arsenal ako jasný favorit zápasu nemal jednoduchú úlohu, pretože hostia prišli dobre pripravení. Gunners sa dostali do vedenia po tom, ako si dal vlastný gól brankár Dmytro Riznyk. Ďalšie zásahy však neprichádzali, navyše Trossard v závere nevyužil pokutový kop, a tak to bola dráma do posledných minút.

Tréner Arteta sa nakoniec mohol tešiť z troch bodov, ale pre zranenie musel striedať obrancu Calafioriho. Kanonieri udržali trikrát v rade čisté konto na scéne LM premiérovo od novembra 2007.

Juventus - Stuttgart 0:1

Stuttgart v Turíne poriadne hrýzol a nakoniec si odniesol všetky tri body. Na začiatku druhého polčasu gól Undava neplatil po signilizácii VAR-u pre ruku. V závere síce dostal červenú kartu obranca Danilo, avšak nariadenú penaltu nepremenil Millot. Hrdinom hostí sa nakoniec v nadstavenom čase stal útočník El Bilal Toure.

Iba slabou útechou pre Perina ostáva fakt, že je iba tretím brankárom Juventusu, ktorý chytil penaltu v zápase Ligy majstrov za Juventus od začiatku sezóny 2003/04. Pred ním to dokázali len Szczesny a Buffon.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

PSG - PSV 1:1

Slovenský obranca Milan Škriniar bol iba medzi náhradníkmi. PSV otvorilo skóre zásluhou Nou Langa a jeho druhého gólu v Lige majstrov. Po zmene strán vyrovnal obranca Achraf Hakimi, ale obrat sa domácim nepodarilo predviesť. V závere mohli kopať pokutový kop, ten VAR nakoniec odvolal.

Real Madrid - Dortmund 5:2

Real Madrid na domácej pôde proti Dortmundu nikdy v histórii neprehral, ale táto štatistika sa začala rúcať, keďže nemecký tím v prvom polčase dominoval. Borussia prišla do hlavného mesta Španielska výborne pripravená. Za prvých 45 minút Donyell Malen vytvoril tri šance, otvoril skóre stretnutia a prihral na druhý gól.

Ten dal Jamie Gittens, ktorý sa vo veku 20 rokov a 75 dní stal najmladším Angličanom so zásahom v Lige majstrov proti Realu. Biely balet však po zmene strán ožil a dvomi zásahmi krátko po sebe vyrovnal. Obranca Antonio Rüdiger vsietil už svoj druhý gól v treťom stretnutí LM počas tohto ročníka, pridal sa k nemu Vinícius Júnior.

Otočku Los Blancos dokonali v 84. minúte, keď Rodrygo začal akciu a Lucas Vazquéz sa aj s prispením odrazu lopty od Brandta dostal do šestnástky, aby trafil presne k vzdialenejšej žrdi. Spomínaný Rodrygo sa ale pri tomto momente zranil a musel striedať.

Aby toho nebolo málo, tak čerstvý Can prišiel o loptu na útočnej polovici. Zobral mu ju Vinícius, sám prebehol v podstate celé ihrisko a definitívne rozhodol o víťazstve Realu Madrid. Nakoniec zaknihoval svoj prvý hetrik v LM a tretí v drese Realu, druhý v roku 2024. Brazílčan má od začiatku ročníka v rámci všetkých súťaží bilanciu 8+4.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Girona - Slovan Bratislava 2:0

Zápasu Slovana proti Girone sme sa venovali v samostatnom článku..

Ďalšie výsledky:

Monako - Crvena Zvezda 5:1

Aston Villa - Bologna 2:0

Graz - Sporting 0:2