Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Regenerujem lepšie ako dvadsaťroční, hovorí Kucka. Slovanisti musia byť na seba nahnevaní

Kucka sa napriek krátkemu oddychu stal hrdinom Slovana.
Kucka sa napriek krátkemu oddychu stal hrdinom Slovana.TASR
Slovan vstúpil do prvého predkola Ligy majstrov proti Struge úspešne, ale zápas so severomacedónskym majstrom si sám skomplikoval. Viedol 2:0 a všetko vyzeralo na bezproblémové stretnutie, potom však prišlo vyrovnanie, no nakoniec sa stal hrdinom nestarnúci Juraj Kucka (37).

Skúsený stredopoliar má za sebou náročné EURO a len desať dní pred stretnutím na Tehelnom poli absolvoval fyzicky namáhavý osemfinálový duel v drese Slovenska proti Anglicku. Rovnako tak je na tom aj jeho spoluhráč Dávid Strelec a tiež Guram Kašia, ktorý bol o deň skôr pri prehre Gruzínska so Španielskom.

Napriek tomu všetci traja nastúpili v základnej zostave a znova si siahli na dno síl. "Myslím, že regenerujem lepšie ako niektorí dvadsaťroční. Tréner ma pozná. Vie, že keď potrebujem oddych, tak mu to poviem. To sa ale nedá predvídať dopredu. Momentálne sa cítim fajn, všetko je v poriadku a budem stále pracovať tak, ako som zvyknutý," povedal po stretnutí Kucka.

Slovan - Struga 4:2

"Nestihol som z toho ani vypadnúť. Bohužiaľ, nespravíme s tým nič, tak je to určené. Niektorí si mohli oddýchnuť viac, my nie. Možno nám tréner dá počas týždňa o deň voľna navyše," pokračoval. Napriek tomu priznal, že nebolo jednoduché odohrať takýto zápas. Navyše teploty sa aj po 19:00 pohybovali nad 30 stupňami.

"Bolo to divoké, ťažké a náročné, pridalo sa k tomu extrémne teplé počasie. Prvý polčas bol dobrý, potom neviem, čo sa stalo, dostali sme dva góly. Následne sme zas boli na lopte my, chceli sme to otočiť, ale sily ubúdali. Našťastie sme odskočili na dva góly a verím, že v odvete si na toto dáme pozor," nechal sa počuť.

Svojich vyťažených spoluhráčov pochválil aj Róbert Mak. "Klobúk dole pred nimi, že dovolenku mali iba týždeň. Veľmi nám pomohli. Dúfam, že ešte zlepšíme výkon a celkovo tímovú hru. Ja, Vlado a Kuco sme odohrali v reprezentácii desať rokov. Poznáme sa a vieme, čo od seba môžeme očakávať. Takisto Strelo hral výborne," povedal.

Skúsený útočník strelil prvý súťažný gól v áčku materského klubu. "Nie je to o mojom góle, ale o tom, že sme vyhrali. Zvládli sme prvý polčas, čaká nás ešte odveta. Zbytočne sme si to ale skomplikovali. Za stavu 2:2 sme nehrali náš najlepší futbal. Našťastie tu máme Kuca a ten nám to dokázal vyhrať," myslí si.

Aj on ale podotkol, že prekážky si Slovanisti dali pred seba sami. "Cez polčas sme si povedali, že to nemôžeme pustiť, musíme dať ďalší gól a hlavne žiadny nedostať. Stal sa však presný opak, súper vyrovnal. Našťastie sme dokázali pridať ešte dva a v odvete máme výhodu, ale potrebujeme zlepšiť hru a lepšie sa pripraviť, aby sme nedopustili prekvapenie," uvedomuje si.

O niečo tvrdšie slová použil Kucka. "Musíme byť všetci na seba nahnevaní, pretože dovolíme takúto vec. Pri druhom góle v podstate išli od ich šestnástky až do našej, tam dali gól. Penalta sa stáva, ale za toto musíme byť na seba naozaj nahnevaní. Nemôžeme si tie zápasy stále sami takto komplikovať," doplnil.