Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodgers nemá v LM priaznivú bilanciu, pred duelom so Slovanom sa cíti pripravený

Rodgers si pred duelom s belasými verí.
Rodgers si pred duelom s belasými verí.Profimedia / ČTK / AP / Andrew Milligan
Tréner Brendan Rodgers (51) vyhral so Celticom Glasgow iba dva zápasy z 18 v hlavnej fáze Ligy majstrov, no pred stredajším vstupom do novej sezóny proti futbalistom Slovana Bratislava verí v úspešný výsledok. V predvečer duelu v Celtic Parku uviedol, že zo všetkých štyroch pokusov v najprestížnejšej súťaže so škótskym majstrom je najviac pripravený.

Celtic - Slovan Bratislava (streda, 21:00)

Severoírsky tréner má na konte okrem dvoch výhier aj dve remízy s Manchestrom City zo sezóny 2016/17, no i vysoké prehry s Barcelonou či Parížom Saint Germain. Do prebiehajúcej sezóny však vstúpil rovnako ako zakončil tú poslednú. Celtic naposledy podľahol Hearts koncom marca v minulom ročníku a odvtedy ťahá sériu 18 zápasov vo všetkých súťažiach bez prehry (16-2-0). V prebiehajúcom ročníku inkasoval v šiestich dueloch len jeden gól, v piatich ligových má plný počet bodov a skóre 14:0.

"Niet žiadnych pochýb o tom, že sa cítim najviac pripravený ako tréner Celticu pred vstupom do Ligy majstrov," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii bývalý tréner Liverpoolu či Leicestru City. Rogers viedol Celtic v rokoch 2016 až 2019 a druhé pôsobenie odštartoval vlani v júni. Uplynulý ročník LM zakončil výhrou nad Feyenoordom, no so štyrmi bodmi obsadil posledné miesto v E-skupine.

V tej aktuálnej s novým formátom základnej fázy by chcel viac úspechov. "Keďže mám za sebou už rok od príchodu, poznám hráčov a bol som schopný pozdvihnúť viacero vecí, ktoré som chcel. Ešte sú aj ďalšie, ale cítime sa pripravení a tešíme sa na úvodný duel," uviedol.

Na súboj so Slovanom v Celtic Parku sa tešia aj jeho zverenci. Paulo Bernardo prišiel do klubu vlani na hosťovanie z Benficy a nastúpil vo všetkých šiestich dueloch v LM. Od leta je už kmeňový hráč klubu. "Vždy je to vzrušujúce a žijeme pre takéto momenty. Teraz je nový formát a vieme, že máme väčšie šance. Môže to byť pre nás dobré, ale budeme to brať krok za krokom a uvidíme, čo dokážeme. Snívame o vyraďovacej fáze," povedal pre klubový web.

Verí, že ten prvý krok môže byť práve proti Slovanu, no upozornil, že to nebude ľahký zápas. "Musíme si spraviť našu robotu. Ak to splníme, môžeme získať tri body. Musíme si však udržať koncentráciu a rešpektovať našich súperov," prezradil.