Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodcovia sú súčasťou príbehu. Schmidt ich po konci v LM kritizoval, hráčov chválil

Roger Schmidt bol s výkonom svojich zverencov spokojný.
Roger Schmidt bol s výkonom svojich zverencov spokojný.AFP
Hráči Benficy nedokázali vo štvrťfinálovej odvete proti Interu Miláno dohnať dvojgólový deficit z úvodného zápasu a po remíze 3:3 na štadióne súpera vypadli z Ligy majstrov. Tréner Roger Schmidt (56) ľutoval najmä prvý duel, ktorý Benfice nevyšiel podľa predstáv, čo podľa neho čiastočne zapríčinili aj rozhodcovia.

"Zápas v Lisabone a rozhodnutia rozhodcov sú súčasťou príbehu tohto dvojzápasu. Odohrali sme 14 duelov a prehrali len jeden, ktorý bol ale veľmi dôležitý - a to minulý týždeň. Ak by sme doma dopadli lepšie, mohli sme postúpiť," uviedol Roger Schmidt a pochválil prístup hráčov.

"Tím veril v obrat, nevzdal sa, ani keď sme inkasovali tretí gól. Som na nich hrdý, ale musíme to akceptovať. Gratulujem Interu k postupu, no tento výkon musíme využiť v nasledujúcich šiestich ligových zápasoch," poznamenal tréner Benficy.

Aursnes vyrovnával za Benficu a ešte jej vlial nádej.
Aursnes vyrovnával za Benficu a ešte jej vlial nádej.AFP

Médiá sa skúseného kouča pýtali aj na to, prečo David Neres nastúpil len v úlohe náhradníka. "Po prvom polčase sme stále prehrávali o dva góly v boji o možný postup. Potrebovali sme si vytvoriť viac šancí na skórovanie, preto prišiel na ihrisko," vysvetlil Schmidt bez toho, aby chcel zdôvodniť vylúčenie zo základnej jedenástky.

"Videl som, že mužstvo bojuje, tlačí, nemôžem to vyčítať žiadnemu hráčovi. Benficu sme na medzinárodnej scéne reprezentovali v dobrom svetle," uzavrel skúsený tréner, ktorý sa teraz môže so svojím celkom sústrediť na boje v domácej lige, v ktorej háji štvorbodový náskok pred Portom na čele tabuľky.

Odveta štvrťfinále: Inter - Benfica 3:3