Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozum zvíťazil nad dátami. Weiss prezradil špeciálnu motiváciu, teší sa na megahviezdy

Kouč Slovana zaknihoval historický míľnik.
Kouč Slovana zaknihoval historický míľnik.TASR / Pavel Neubauer
Slovan Bratislava v stredu večer na svojom štadióne pobláznil prítomných divákov i celé futbalové Slovensko. Majster Niké ligy sa po heroickom výkone a krásnych góloch prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov. Po postupe predstúpil pred mikrofóny novinárov tréner Vladimír Weiss st. (59), ktorý do prestížnej súťaže po Artmedii Petržalka dostal už druhé tunajšie mužstvo.

Pre najväčší klub spod Tatier je to historicky prvý prienik do Ligy majstrov. Nerodil sa ľahko, no o to väčšia bola radosť lodivoda, hráčov i priaznivcov. Slovan v nezabudnuteľnej domácej odvete dvojzápasu play-off zdolal dánskeho šampióna z Midtjyllandu a nakukne medzi európsku elitu. Čo všetko mal po obrovskom úspechu v hlave strojca postupu?

Bezprostredné pocity a myšlienky po postupe do LM

"Radosť a únava, ale je to dobrá únava. Mám síce kvalitné mužstvo aj podmienky, ale toto bol fantastický súper, cez ktorého sme prešli. Moderní futbalisti, mladí, behaví. Zvíťazili však naša kvalita, odhodlanie a duch. Takisto zvíťazil náš rozum nad dátami, tiež aj sila Slovana nad urážkami niektorých ľudí, práve to si viac cením. Dokázali sme veľkú vec, som rád najmä za hráčov, divákov a celý klub. Nebolo to ľahké, je to veľmi veľký úspech slovenského i klubového futbalu a aj náš. Som šťastný a veľmi unavený."

Vďaka fanúšikom, krásne góly a zápas tridsaťročia

"Ďakujem divákom, atmosféra bola elektrizujúca, najmä po našom treťom góle. Malo to pre nás šťastný koniec. Pri šanci Osoria sme mohli padnúť, no nakoniec sme vyhrali krásnym zásahmi Marka a Tigrana. Teraz už môžem povedať, že na Slovensku to bol zápas tridsaťročia. Malo to všetko, čo má mať moderný futbal - plné hľadisko, emóciu divákov aj tú našu."

Slovan mal dôvod na obrovskú radosť.
Slovan mal dôvod na obrovskú radosť.TASR / Pavel Neubauer

Špeciálna motivácia

"Pred zápasom sme hráčom nahrali video s rodinami, deťmi. Povedal som im, že 'toto sme my, toto oni nemajú'. Samozrejme, majú svoje rodiny, ale my máme lepšiu dušu."

Šťastná ruka pri striedaniach

"V takýchto zápasoch aj keď nevyjde všetko, tak kľúčoví hráči sa nestriedajú. Striedajú sa možno až ku koncu. Dvadsať minút pred záverom som povedal, že musíme riskovať. Szőke hral fantasticky, zariskovali sme, Marka sme stiahli nižšie, Metsoka sme dali hore. Všetci už toho mali plné zuby, Vlado, Tigran aj Strelo, no odviedli penzum práce. Takíto futbalisti sa nestriedajú už len voči rešpektu k súperovi."

Zápas rozlúskla parádna rana Barseghjana.
Zápas rozlúskla parádna rana Barseghjana.TASR / Pavel Neubauer

Radosť, oddych a zase liga

"Je to pre nás veľký deň, radujme sa. Hráčom som dal dva dni voľno. Verím, že si oddýchnem aj ja. Žilinčania k nám v nedeľu dobehnú ako srnky, musíme byť zase rozumní. Potom reprezentanti pôjdu hrať ťažké zápasy, my si opäť oddýchneme."

Veľkolepé divadlo a hráči ako hviezdy trénera

"Koho si prajeme, to je úplne jedno. Možno budeme mať šťastie a naozaj príde Real Madrid, Barcelona alebo Manchester City. Môže prísť napríklad aj Sparta. Bude to veľkolepé divadlo ako zásluha pre hráčov. Budeme bojovať, ako sa dá, užijeme si to. Prídu svetoví futbalisti, megahviezdy. Teraz sú však pre mňa megahviezdami moji hráči. Dali do toho to, čo som sa do nich tri roky snažil vštiepiť - aby sme si vážili a rešpektovali jeden druhého."

Aj zázraky sa dejú. Na toto do smrti nezabudnem, môžem rovno skončiť, hovorí Weiss