Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sahin sa vrátil na Santiago Bernabéu. Real pre mňa bude vždy výnimočný, netají

Tréner Borussie Dortmund Nuri Sahin počas tlačovej konferencie.
Tréner Borussie Dortmund Nuri Sahin počas tlačovej konferencie.Reuters / Juan Medina
Podľa trénera Nuriho Sahina (36) bude Borussia Dortmund v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde úradujúceho šampióna Realu Madrid potrebovať viac ako len silnú psychiku. "Budeme potrebovať veľa kvality, sebavedomia, samozrejme, mentalitu a tiež, ako hovoríme v Nemecku, herné šťastie," je presvedčený tréner BVB, ktorý ako hráč v minulosti obliekal aj dres súpera.

Real Madrid získal v júni vo Wembley svoj pätnásty titul v Lige majstrov, keď Dani Carvajal a Vinícius Júnior skórovali až v závere zápasu a spečatili víťazstvo 2:0 nad Dortmundom. Nemecký klub bol v prvých 60 minútach nebezpečnejším tímom, doplatil však na nepremenené šance.

"Len silná psychika nestačí na to, aby sme porazili Real Madrid, najmä na tomto štadióne, proti šampiónom tejto súťaže. V utorok budeme potrebovať veľa kvality, sebavedomia, samozrejme, mentalitu a tiež, ako hovoríme v Nemecku, herné šťastie,“  povedal Sahin na pondelkovej tlačovej konferencii. 

Dortmund vstúpil do hlavnej časti Ligy majstrov fantasticky, keď najprv porazil Club Bruggy 3:0 a potom doma deklasoval Celtic 7:1. V súčasnosti vedú tabuľku so šiestimi bodmi a impozantným rozdielom deviatich gólov. "Proti tomuto mužstvu je možné uspieť len ako kolektív. Chlapci vedia, čo sme si na zajtra naplánovali. Chceme byť odvážni a nadviazať na posledné dva duely v Lige majstrov,“ má jasno tréner Borussie. 

Sahin, ktorý hral za oba kluby, navštívi hlavné mesto Španielska prvýkrát ako tréner. "Návrat na Santiago Bernabéu pre mňa znamená veľa, pretože mojím snom vždy bolo jedného dňa hrať za Real Madrid. Môj syn sa narodil v tomto krásnom meste a je tu so mnou," povedal Sahin. 

"Aj keď som už dlho nehral za Real Madrid, vždy bude pre mňa výnimočný. Nielen z futbalových, ale aj z rodinných dôvodov je fantastické byť tu," zakončil Sahin.

Nemecký rodal prišiel do Realu Madrid v máji 2011 z Dortmundu, ale o rok neskôr smeroval na hosťovanie do Liverpoolu. Potom sa začiatkom roka 2013 vrátil do BVB, najprv na hosťovanie. V apríli 2014 bol jeho návrat dotiahnutý do trvalého stavu.

Real Madrid - Dortmund (21:00)