Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saudská Arábia chce mať tím v európskej Lige majstrov, plánuje požiadať o divokú kartu

Bude hrať v európskej Lige majstrov aj tím zo Saudskej Arábie?
Bude hrať v európskej Lige majstrov aj tím zo Saudskej Arábie?Profimedia
Talianske periodikum Corriere dello Sport informuje, že čelní predstavitelia saudskoarabskej najvyššej súťaže by chceli mať od sezóny 2024/25 jeden tím v európskej Lige majstrov.

V plánoch ázijskej súťaže by malo ísť o majstra. V najbližších dňoch by mala byť s týmto nápadom oslovená samotná UEFA. Samotná Liga majstrov od nadchádzajúceho ročníka mení svoj formát, v hlavnej fáze bude pôsobiť až 36 tímov, čím sa zvýši počet stretnutí a to dáva teoretickú šancu na to, aby snaha Saudskej Arábie prešla.

Stále je ale všetko v rovine špekulácií a teórií. Ak by UEFA súhlasila, tak na európske trávniky by sa mohli vrátiť hviezdy ako Ronaldo, Benzema, Neymar, Mané a ďalší. Je jasné, že obe strany čakajú intenzívne rokovania. Ak by sa to podarilo, bol by to ďalší krok k čoraz viac rozvíjajúcim sa teóriám o vplyve saudskoarabského futbalu.

Momentálne nie je jasné, aký vplyv by mala prípadná účasť saudskoarabského majstra v európskej Lige majstrov na tú ázijskú, ktorej najčastejším víťazom je Al-Hilal so štyrmi úspechmi. Dvakrát uspel Al-Ittihad.