Liga majstrov: Sen pokračuje, Ancelotti to opäť dokázal. Nikdy si na to nezvyknem, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sen pokračuje, Ancelotti opäť ovládol Ligu majstrov. Nikdy si na to nezvyknem, vraví

Ancelotti už ušatú trofej dobre pozná.
Ancelotti už ušatú trofej dobre pozná.Reuters
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) sa teší zo zisku svojej piatej trofeje v Lige majstrov. Pre klub z metropoly Španielska to bol už 15. titul v tejto prestížnej európskej súťaži a skúsený Talian sa vyjadril, že posledný krok bol oveľa ťažší, ako sa očakávalo.

Real si celkový triumf zabezpečil dvomi gólmi v rozmedzí 74. a 83. minúty. O prvý zásah sa hlavičkou po rohovom kope postaral Carvajal. Druhej trefe predchádzala chyba Maatsena, po ktorej Bellingham ideálne našiel Viníciusa Júniora, a ten spečatil konečné skóre. Borussia mala v prvom polčase očividne viac z hry, no nakoniec jej to nebolo nič platné. 

Ancelotti sa tak stal prvým trénerom v histórii s piatimi prvenstvami v Lige majstrov. Doteraz držal rekord so štyrmi titulmi. "Nikdy si na to nezvyknem. Bolo to veľmi ťažké, určite viac, ako som očakával. V druhom polčase sme boli lepší, vyrovnanejší, mali sme menej strát. Je to sen, ktorý pokračuje," povedal taliansky kouč pre španielsku televíznu stanicu Movistar Plus.

Pre Dortmund to bola ďalšia prehra vo finálom súboji LM vo Wembley, kde v roku 2013 prehral aj proti Bayernu Mníchov. Obranca Mats Hummels povedal, že jeho tím hral odvážne, ale prehral s nekompromisným súperom.

"Takto to robia už nejakých 100 rokov," podotkol nemecký stopér. Tréner Edin Terzič uviedol, že jeho tímu chýbal inštinkt zabijaka. "Nedokázali sme byť odmenení za naše šance. Oni však boli ľadovo chladní a sú zaslúženými majstrami," uznal.

Dortmund - Real Madrid 0:2