Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesťdesiat minút sme hrali dobre, chýbal nám len gól, hovorí Lampard po vypadnutí z LM

Napriek porážkam Lampard verí v lepšie zajtrajšky.
Napriek porážkam Lampard verí v lepšie zajtrajšky.Profimedia
Domáca prehra Chelsea s Realom Madrid 0:2 a vyradenie vo štvrťfinále Ligy majstrov prehĺbili jej výsledkovú krízu, no podľa trénera Franka Lamparda (44) sa londýnsky tím čoskoro vráti na vrchol. Klubová legenda, ktorá bude pri tíme dočasne do konca sezóny, videla v utorkovom zápase proti obhajcovi trofeje zlepšený výkon svojich zverencov.

Real nadviazal na domáci triumf 2:0 a vo štvrťfinále dosiahol jedenásty úspech v rade. Chelsea bola v odvete nebezpečnejšia ako pred týždňom v Madride a vytvorila si niekoľko šancí. V tej najväčšej v závere prvého polčasu Cucurellu zoči-voči vychytal Courtois, ktorý v drese "The Blues" pôsobil štyri sezóny v rokoch 2014 až 2018.

"Šesťdesiat minút sme hrali dobre a spôsobili Realu problémy, chýbal nám len gól. Samozrejme, úplne by zmenil zápas," povedal Lampard, ktorý je sám s 211 súťažnými gólmi najlepším strelcom Chelsea v histórii.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Staronový tréner, ktorý viedol londýnsky celok od 2019 do 2021, sa chopil kormidla tímu opäť začiatkom apríla po prepustenom Grahamovi Potterovi. Doteraz prehral všetky štyri súťažné zápasy, čo sa v Chelsea po nástupe do funkcie ešte nikdy nikomu nestalo. Štyrikrát za sebou vyšli Blues naprázdno prvýkrát od roku 1993, Lampard verí v obrat.

"Dnes som mal prvýkrát pocit, že hráči plne dodržiavajú taktické pokyny, ktoré sme si povedali pred výkopom. Musí nám to vydržať až do konca sezóny," uviedol Lampard.

"Za posledných 20 rokov sme mali šťastie, že sme mohli sláviť veľa úspechov. Ak sa nám jeden rok nedarí, nesmieme hneď robiť krátkozraké rozhodnutia. Tento klub sa vráti tam, kam patrí," dodal.

Chelsea je v anglickej lige až na 11. mieste a na budúci rok sa po 27 rokoch takmer určite bude musieť zaobísť bez účasti v európskych pohároch. Vlani v máji sa vlastníkom jedného z najúspešnejších anglických tímov stalo konzorcium vedené americkým investorom Toddom Boehlym. Chelsea odvtedy minula na posily viac ako 600 miliónov eur.

Chelsea - Real Madrid 0:2