Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šialený záver v Aténach. Dva góly v nadstavení poslali AEK do play-off Ligy majstrov

Neskutočné veci sa diali v závere zápasu.
Neskutočné veci sa diali v závere zápasu.Profimedia
Futbalisti AEK Atény postúpili z 3. predkola futbalovej Ligy majstrov do play-off, pretože v sobotnej odvete na domácej pôde remizovali v šialenom závere s Dinamom Záhreb 2:2, pričom úvodný duel vyhrali 2:1.

AEK Atény - Dinamo Záhreb 2:2

/prvý zápas 2:1, postupuje AEK/

Dôležitý moment prišiel v nadstavenom čase prvého polčasu, kedy skóre otvoril obranca Šutalo a v súčte dvojzápasu vyrovnal skóre na 2:2. V druhom dejstve sa presadil Ljubičič, takže Dinamo Záhreb razom priebežne postupovalo. Všetko sa ale zmenilo.

Vďaka snahe o záverečný tlak v podaní AEK prišlo zníženie, o ktoré sa postaral Araujo. Aj keď sa nadstavilo päť minút, hralo sa až trinásť. Aténsky tím dostal k dispozícii pokutový kop, ktorý v jedenástej minúte nadstavenia Garcia zahodil, no z následného rohu hlavou udrel Domagoj Vida. Vyrovnal na 2:2 a tým poslal ďalej AEK. Súperom gréckeho celku v play-off bude belgický majster Royal Antverpy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Stretnutie Ligy majstrov sa hralo netradične počas víkendu pre veľmi dobre známe udalosti spred takmer dvoch týždňov. UEFA odložila prvý zápas v dôsledku výtržností fanúšikov. Tie si v pondelok (7.8.) vyžiadali život jedného z priaznivcov a minimálne osem zranených. Prvý duel sa tak uskutočnil v dejisku i termíne pôvodnej odvety (16.8. v Záhrebe), druhý súboj bol na programe teraz.