Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Síce veľa absencií, ale stále dostatok hráčov na dobrú zostavu, upozorňuje Míchel

Tréner Míchel s Ladislavom Krejčím na predzápasovej tlačovej konferencii.
Tréner Míchel s Ladislavom Krejčím na predzápasovej tlačovej konferencii.David Borrat / EPA / Profimedia
Po škótskom a anglickom súperovi má Slovan Bratislava pred sebou výzvu v podobe španielskeho protivníka. V utorok večer nastúpi na trávniku Girony. Bude to súboj dvoch debutantov Ligy majstrov. Domáci sa musia vyrovnať s viacerými absenciami, napriek tomu kouč Míchel (48) zdôraznil, že má k dispozícii dostatok dobrých hráčov, z ktorých môže vytvoriť potrebný tím.

Medzi oboma celkami je i ďalšia spojitosť - výrazné absencie. Na strane Slovana trojica Kucka, Medveděv a Mak. Domáci sa musia vyrovnať so stratou osmičky hráčov. Na trávniku sa neobjaví napríklad Ruiz, Cygankov či Gil s Romeuom

"Je pravda, že máme veľa absencií, ale stále dostatok hráčov, aby sme vytvorili dobrý tím," zdôraznil na predzápasovej tlačovej konferencii Míchel. 

Síce Katalánci čakajú na prvý trojbodový zápis medzi európskou smotánkou, aj tak myslia na postup do vyraďovacej časti. "Ani Slovan, ani my sme v Lige majstrov ešte nevyhrali. Chceme postúpiiť ďalej, ideálnu príležitosť nastaviť sa na túto cestu máme v utorok doma, so svojimi fanúšikmi," pokračoval v rozhovore s novinármi 48-ročný lodivod. 

Preview: Girona – Slovan Bratislava
Flashscore

Šéf lavičky sa nevyhol ani otázke, aké silné stránky majú podľa neho belasí a na čo si musí jeho Girona dávať v stretnutí na Estadi Montilivi pozor. "Slovan je mužstvo, ktoré má zvyčajne loptu pod kontrolou. Majú kľúčových hráčov po krídlach a v strede poľa. Musíme tvrdo pressovať a byť odolní bez lopty. Sú veľmi fyzicky zdatní a určite nám spôsobia problémy," nepodceňuje Míchel najbližšiu prekážku.

V kádri má aj českého reprezentanta Ladislava Krejčího. Bývalý hráč pražskej Sparty má tak motiváciu navyše. "Ako tím sa neustále zlepšujeme. Veríme, že aj naďalej budú naše výkony rásť. Je to pre nás všetkých výzva, chceme zbierať body v Lige majstrov," prezadil 25-ročný futbalista. 

Girona nevstúpila do nového ročníka ideálne. V La Lige sa trápi, po minuloročnom treťom mieste je aktuálne dvanásta. V desiatich kolách nazbierala 12 bodov (3-3-4). Slovan v Niké lige stratil prvú priečku a momentálne zaostáva o bod za Žilinou.

Girona - Slovan Bratislava (utorok, 21:00)