Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sima počas premiéry zariadil historickú výhru Brestu a získal uznanie: S loptou je inteligentný

Sima prežil vydarený debut v LM.
Sima prežil vydarený debut v LM.ČTK / imago sportfotodienst / Baptiste Autissier
Prvý štart v Lige majstrov a víťazný gól. To je vizitka Abdallaha Simu (23) zo zápasu, v ktorom Brest na úvod zdolal Sturm Graz. Bol to premiérový zápas francúzskeho klubu v milionárskej súťaži a senegalský útočník, ktorý si urobil meno v Česku, sa tak postaral o historický triumf.

Brest - Sturm Graz 2:1

Takmer by sa dalo povedať, že má vek na to, aby sa usadil v jednom klube a vybudoval si v ňom pevnú pozíciu. Abdallah Sima však pokračuje v cestovaní po Európe. Po Stoke, Angers a Rangers ho Brighton zapožičal do francúzskeho Brestu.

Zdá sa, že časté zmeny prostredia nemajú na senegalského útočníka vplyv. Aspoň to naznačil úvodný zápas ligovej fázy Ligy majstrov, v ktorom pri svojom debute rozhodol zápas proti Sturmu Graz gólom a postaral sa o historické víťazstvo tímu zo severozápadu Francúzska.

Získal ocenenie pre hráča zápasu UEFA a pochvalu od odbornej poroty. "Veľmi dobre si rozumel s útočníkom Ajorquem a zapájal sa do kombinácie z ľavej strany. Keď získal loptu, zaobchádzal s ňou veľmi inteligentne a napokon sa postaral o druhý gól Brestu."

Samotný Sima bol po úspešnom debute v elitnej európskej súťaži nadšený. "Neskutočný večer," žiaril bývalý hráč Slavie, ktorá ho priviedla v lete 2020 a o rok neskôr predala do Brightonu. "Vedeli sme, že to bude dôležitý duel, chceli sme do Ligy majstrov vstúpiť víťazne, najmä keď to bola naša klubová premiéra."

Sima rozhodol v 56. minúte, keď sa dobre zorientoval v pokutovom území, našiel si odrazenú loptu a z otočky efektne vystrelil.

"Je to o skúsenostiach. V prvom polčase som sa snažil nájsť priestor, ale bolo to ťažké. V druhom som sa posunul bližšie k Ajorquemu a bolo to rozumné rozhodnutie. On vie veľmi dobre podržať alebo stiahnuť loptu, takže som len čakal na príležitosť," opísal gól senegalský ofenzívny univerzál.

Brest v najbližšom zápase cestuje do Salzburgu, potom ho čaká domáce meranie síl s Leverkusenom a následne už bude nasledovať návrat Simu do Prahy. Vo štvrtom kole ligovej fázy sa francúzsky tím predstaví na Letnej proti Sparte.