Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia si proti Lille verí, Schranz bude pripravený. Šancu uspieť v LM má aj Sparta s Haraslínom

Schranz je už zdravotne v poriadku.
Schranz je už zdravotne v poriadku.Profimedia
Futbalisti pražskej Slavie nastúpia v utorok na pôde OSC Lille s cieľom uhrať sľubný výsledok, ktorý im dá šancu na postup do hlavnej fázy Ligy majstrov. Druhý český zástupca AC Sparta Praha začne play-off o deň neskôr na ihrisku švédskeho Malmö FF.

Slavisti v 3. predkole vyradili belgický Royale Union Saint-Gilloise (3:1, 1:0). Zošívaným nebude proti účastníkovi francúzskej Ligue 1 chýbať ani slovenský krídelník Ivan Schranz, ktorý sa zotavil zo zranenia, pre ktoré vynechal sobotňajší ligový duel proti FK Teplice (2:1).

"Letíme do Lille urobiť dobrý výsledok. Za realizačný tím je dôležité, že odveta sa bude hrať u nás v Edene. Prvý zápas bude oťukávací, ako aj s Unionom. Budeme si ešte analyzovať súpera, čaká nás tréningový deň vo Francúzsku. Bude priestor spoznať Lille do hĺbky, preto verím, že budeme dobre pripravení," uviedol pre klubový web asistent trénera Milan Kerbr. "Náš cieľ je postup," vyhlásil útočník Mojmír Chytil.

Sparta mala cestu do play-off mierne komplikovanejšiu. Remízu 1:1 z úvodného zápasu 3. predkola proti rumunskému FCSB však dokázal úradujúci český šampión napraviť na pôde súpera víťazstvom 3:2. Postupový presný zásah zaznamenal slovenský krídelník Lukáš Haraslín. Sparte sa vydaril začiatok sezóny aj na ligovej scéne. Päť zápasov a plný počet bodov pridáva mužstvu na sebavedomí.

"Vstup do sezóny hodnotíme pozitívne, ale stále sme nič nedokázali. Sme v tomto veľmi opatrní. Teraz máme pred sebou dôležitý čiastkový cieľ. Dlho sme však takýto štart nemali, takže si to vážime," povedal pre portál sport.cz kapitán Sparty David Pavelka.

Svojich nových spoluhráčov si pozrie v akcii aj slovenský obranca Michal Tomič. Dvadsaťpäťročný člen širšieho kádra reprezentácie zamieril na hosťovanie zo Slavie do nórskeho FK Bodö/Glimt. Nórsky majster zabojuje o účasť v novej ligovej fáze LM proti CZ Belehrad, pričom v utorok začne na domácom ihrisku.

Prvý duel bude mať aj ďalšiu slovenskú stopu, keďže ho povedie rozhodcovská štvorica zo Slovenska. V pozícii hlavného arbitra Ivan Kružliak, asistovať mu budú na čiarach Branislav Hancko a Ján Pozor. Štvrtým rozhodcom bude Peter Kráľovič.

V stredu bude v akcii aj ŠK Slovan Bratislava, ktorý o 21:00 čaká úvodný duel na pôde dánskeho FC Midtjylland. Odveta sa uskutoční o týždeň neskôr na Tehelnom poli. Slovan si zahrá v bojoch o postup do hlavnej fázy prvýkrát po desiatich rokoch.