Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slot pochválil formu Salaha, no tému jeho budúcnosti otvárať nechcel

Salah bol režisérom výhry nad Bolognou.
Salah bol režisérom výhry nad Bolognou. TASR / AP Photo / Ian Hodgson
Arne Slot (46) nebol ani trochu prekvapený skvelým výkonom Mohameda Salaha (32) pri stredajšom víťazstve 2:0 v Lige majstrov nad Bolognou.

Liverpool - Bologna 2:0

Salah najskôr pripravil gól pre Alexisa Mac Allistera, aby sa neskôr sám strelecky presadil, čím dosiahol už 49. gól v Lige majstrov. Pre Egypťana šlo o tretí presný zásah z pozledných troch zápasov. „Pred minulotýždňovým víťazstvom nad West Hamom odohral Mo tri duely bez toho, aby skóroval. Tak to vo futbale býva, niekedy sa to môže stať. Ale títo hráči vždy dajú svoje góly, stačí ich len nechať hrať," vysvetľov po stretnutí Slot. 

Holanďan nechcel špekulovať o budúcnosti Salaha v klube z Merseyside. Zmluva mu končí na konci tejto sezóny, pričom sa sám vyjadril, že bude jeho poslednou na Anfielde. "Dnes si počínal naozaj dobre a som spokojný s tým, ako sa mu momentálne darí. Na budúci ročník nehľadím,“ povedal šéf lavičky domácich. 

Arne Slot sa stal prvým manažérom Liverpoolu, ktorý vyhral osem z prvých deviatich zápasov vo všetkých súťažiach. The Reds zvládli úvodné dve vystúpenia v Lige majstrov a v 36-člennej tabuľke sa nachádzajú na piatom mieste. Zároveň sú na čele Premier League. Hlavný kouč však nad týmto ocenením iba pokrčil plecami.

Zápasové štatistiky Mohameda Salaha.
Zápasové štatistiky Mohameda Salaha.Opta by Stats Perform

"Nevyvodzujem z toho veľa záverov, ale je to pekné. Pracovalo tu toľko neuveriteľných trénerov, ktorí robili veľa výnimočných vecí. Dúfam len, že to nebude jediná vec, pre ktorú si ma ľudia budú pamätať po mojom pôsobení tu. Verím, že sa mi podarí viac úspechov, než len vyhrať osem z prvých deviatich duelov," vyhlásil ambiciózne. 

Zároveň pochválil svojho predchodcu Jürgena Kloppa za mužstvo, ktoré po ňom zdedil. "Vypovedá to aj o tom, ako som prevzal tento klub - o pracovnom tempe, ktoré hráči odvádzajú, o tom, ako mi všetci pomáhajú dosahovať tieto výsledky,“ zakončil.