Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan čaká v play-off LM dánsky majster, Haraslín krásnym gólom rozhodol o postupe Sparty

Aktualizované
Midtjylland bude súperom Slovana v play-off Ligy majstrov.
Midtjylland bude súperom Slovana v play-off Ligy majstrov.Profimedia
Futbalisti Midtjyllandu remizovali v utorkovom odvetnom zápase 3. predkola Ligy majstrov na pôde Ferencvárosu a postúpili do play-off, kde bude ich súperom Slovan Bratislava. Sparta Praha vyhrala proti FCSB vďaka víťaznému gólu Lukáša Haraslína (28).

Ferencváros - Midtjylland 1:1

/prvý zápas 0:2, postupuje Midtjylland/

Dánsky majster položil základy svojho úspechu už v úvodnom domácom stretnutí, ktoré vyhral o dva góly. Maďari síce išli do vedenia, keď sa presadil obranca Ibrahim Cissé, pre ktorého to bol iba štvrtý presný zásah v kariére, ale zakrátko svojim štvrtým gólom v uplynulých piatich dueloch vyrovnal mladý stredopoliar Oliver Sørensen.

Asistoval mu vo veľmi dobrej forme hrajúci Franculino. Midtjylland postúpil do play-off Ligy majstrov len druhýkrát v histórii. Premiérovo sa mu to podarilo v sezóne 2020/21, keď vyradil Slaviu Praha (4:1, 0:0) a jediný raz si zahral v skupinovej fáze. Jeho súpermi boli Liverpool, Ajax a Atalanta.

Slovan sa proti Midtjyllandu postaví už o týždeň na jeho pôde, v odvete ho privíta na Tehelnom poli. Postupujúci z tejto dvojice pôjde do hlavnej fázy Ligy majstrov, vypadávajúci má istú Európsku ligu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Fenerbahce - Lille 1:1 pp

/prvý zápas 1:2, postupuje Lille/

Dramatický súboj o postup zviedlo v Istanbule domáce Fenerbahce s OSC Lille. Turecký zástupca doháňal gólové manko z úvodného zápasu a v 91. minúte poslal duel do predĺženia vďaka vlastnému gólu Bafodeho Diakiteho. V predĺžení išli hostia do desiatich, keď videl červenú kartu obranca Aissa Mandi.

Francúzsky tím napriek tomu v 116. minúte rozhodol o svojom postupe, autorom víťazného presného zásahu bol z pokutového kopu Jonathan David. Tréner José Mourinho tak v novom pôsobisku do hlavnej fázy milionárskej súťaže nepostúpi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FCSB - Sparta Praha 2:3

/prvý zápas 1:1/

Ústrednou postavou pri výhre a postupe Sparty bol srbský krídelník Veljko Birmančevič, ktorý strelil dva góly a na tretí prihrával. O ten sa postaral slovenský futbalista Lukáš Haraslín, pričom strelu z hranice pokutového územia krásne obalil smerom k vzdialenejšej žrdi. Jeho zásah sa nakoniec ukázal ako víťazný.

Tesne pred prestávkou sa mohol presadiť aj druhýkrát. Pražský tím rozhodol o prieniku do play-off v podstate počas úvodného dejstva. Olaru po hodine hry znížil a v závere sa presadil aj Edjouma, no vyrovnať už rumunský celok nedokázal.

Spomínaný Haraslín strávil na hracej ploche 68 minút. Na ceste do hlavnej fázy čaká na Spartu v play-off švédske Malmö.

Royale Union SG - Slavia Praha 0:1

/prvý zápas 1:3/

O jediný gól stretnutia sa postaral Václav Jurečka. V základnej zostave Slavie nastúpil aj slovenský krídelník Ivan Schranz, na ihrisku strávil 82 minút. Jeho krajan Tomič nebol na súpiske pre zdravotné problémy. Obaja však mohli byť spokojní, pretože pražský tím postupuje do play-off Ligy majstrov, kde sa stretne proti francúzskemu Lille.