Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan má po kvalitnom výkone pred odvetou sľubnú pozíciu, gólovo udrel na konci

Aktualizované
Slovan zvládol prvý zápas 3. predkola veľmi dobre.
Slovan zvládol prvý zápas 3. predkola veľmi dobre.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov nad APOEL-om Nikózia. Úradujúci slovenský šampión si tak vytvoril dobrú pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá na Cypre v utorok 13. augusta o 19:00.

Slovan Bratislava - APOEL Nikózia 2:0

Napriek kvalitnému výkonu brankára Trnovského v Niké lige dostal podľa očakávaní priestor medzi tromi žrďami Takáč. Tréner Weiss znova zaradil do zostavy hneď troch stopérov, pričom Bajrič mal hrať pred dvojicou Kašia a Wimmer. Do základu sa nezmestil Mak. APOEL vyrukoval aj s Meyerom či Marquinhosom.

Slovan mal aktívnejší začiatok, no do šancí sa v úvodných minútach nedostával. Výborne pracoval aj v strede poľa, vďaka čomu vedel získať množstvo lôpt. Paradoxne mali prvú šancu hostia. Dražič po otočke pred šestnástkou strieľal tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Postupom času APOEL preberal taktovku a mal vyššie držanie lopty.

To však trvalo pomerne krátky úsek. V 16. minúte vystrelil z diaľky Kucka a nádherne trafil do rohu brány, ale tesne predtým bol v súboji s Tejerom, v ktorom podľa hlavného rozhodcu fauloval, čiže gól neplatil. Zakrátko sa Strelec výborne uvoľnil v šestnástke po ešte lepšom centri, Belec predviedol veľmi dôležitý zákrok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovinský gólman mal aj šťastie, keď z hranice pokutového územia vystrelil voľný Weiss a nebyť bloku Dvaliho, tak lopta s veľkou pravdepodobnosťou skončí v rohu svätyne. Barseghjan to skúsil z podobnej pozície, mieril niekoľko čísel mimo. Aktivita belasých sa zvyšovala, gól visel na vlásku.

Kucka ho ale nedal ani po krásnom pase Toliča na zadnú žrď. Skúsený stredopoliar tam bol na chvíľu voľný, pričom halfvolejom zakončoval z prvej tak, ako si aj predstavoval, lenže Belec vytiahol na čiare bravúrny zákrok. Do kabín išli spokojnejší hostia, keďže neinkasovali.

Po zmene strán Strelec vydoloval loptu, potiahol brejk, no strieľal pomerne slabo priamo do gólmana. Tehelné pole stíchlo v 58. minúte, keď Ndongala dostal pas za obranu a po jeho prihrávke skóroval Dražič. Africký krídelník sa našťastie nachádzal v ofsajdovom postavení.

Až 20 404 divákov počas ďalších minút sledovalo opatrnú hru, nakoľko APOEL si dával vzadu veľký pozor. Zmenila to kolmica na Barseghjana, ten v malom vápne trafil Radosava Petroviča, od ktorého sa lopta odrazila do siete. Aj keď gól pôvodne neplatil pre ofsajd, tak všetko zmenila konzultácia cez VAR - 1:0.

Ešte lepšiu pozíciu do odvety mohol Slovanu zabezpečiť Mak, prudký pokus po otočke na hranici šestnástky mu zlikvidoval Belec. Čo sa mu nepodarilo na prvý raz, tak vyšlo o niekoľko sekúnd neskôr a bol z toho nádherný gól. Róbert Mak vyslal fantastickú strelu spred pokutového územia, na to už Belec nemal žiadny nárok - 2:0.

V prípade postupu nastúpi Slovan v play-off Ligy majstrov proti lepšiemu z dvojice FC Midtjylland - Ferencvároš Budapešť (prvý zápas 2:0). Ak vypadne, čaká ho v play-off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.