Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan musí byť bezchybný a odovzdať maximum, vraví Moravčík pred bitkou so Celticom

Slovanistov čaká premiéra v hlavnej fáze LM.
Slovanistov čaká premiéra v hlavnej fáze LM.Profimedia / BRANISLAV RAČKO / News and Media
Podľa bývalého slovenského reprezentanta Ľubomíra Moravčíka (59) bude úvodný zápas Ligy majstrov na pôde glasgowského Celticu pre futbalistov Slovana Bratislava skvelou skúsenosťou. Stredopoliar, ktorý získal so škótskym klubom dva ligové tituly, favorizuje domácich a myslí si, že slovenského majstra čaká mimoriadne náročný duel.

Moravčík v rozhovore pre škótske periodikum Daily Record uviedol: "Pre hráčov Slovana bude skvelý pocit vybehnúť na takýto štadión, kde bude 60 000 fanúšikov. Mali by si to užiť, pretože pre každého hráča je to veľký zážitok. Hráči musia ísť do zápasu s cieľom, že odovzdajú absolútne maximum."

Belasí si ako štvrtý klub zo Slovenska v novodobej histórii zaistili miestenku v hlavnej fáze najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. V predkolách vyradili severomacedónsky tím FK Struga, slovinský NK Celje, cyperský APOEL i FC Midtjylland z Dánska. Teraz ich už čakajú oveľa náročnejší súperi.

"Slovan sa musí pripraviť na to, že Celtic mu nedá ani sekundu pokoja na lopte. Musia to zvládnuť fyzicky aj psychicky. Mužstvo však tvoria skúsení futbalisti, nie mladí chlapci. Hráči ako Weiss, Mak, Kašia a Kucka už odohrali dosť zápasov na veľkých turnajoch a sú dostatočne skúsení na to, aby dokázali udržať emócie na uzde. Možno sa im podarí všetkých prekvapiť a ukradnúť bod, ale bude to veľmi ťažké," skonštatoval Moravčík.

Spisovateľ dejín slovenského futbalu. Weiss doprial krajanom ďalší klub v Lige majstrov

Najlepší futbalista Československa za rok 1992 a slovenský futbalista dekády 1992 až 2002 vidí iba jedinú slabú stránku domácich: "Celtic nemá veľa vysokých hráčov a Slovan má v tíme dostatok dobrých hlavičkárov. Belasí musia zistiť, či je to oblasť, v ktorej môže byť súper zraniteľný."

Slovan sa bude spoliehať aj na schopnosti Strelca a Weissa.
Slovan sa bude spoliehať aj na schopnosti Strelca a Weissa.TASR / Pavel Neubauer

Moravčík pokračoval svojím pohľadom na kvality škótskeho šampióna. "Celtic bude favorit, Slovan musí byť bezchybný, aby si zo zápasu niečo odniesol. Domáci sú agresívni v útoku. Majú Daizena Maedu a Kjoga Furuhašiho, obaja sú veľmi rýchli. Stačí malé zaváhanie a dokážu to využiť. Majú aj veľmi dobrých technických hráčov," zhodnotil.

Celtic - Slovan (streda, 21:00)