Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Heroický výkon Takáča a potlesk Tehelného poľa. Slovan doma nestačil na Manchester City

Aktualizované
Takáč v súboji s Haalandom.
Takáč v súboji s Haalandom.ČTK / AP / Petr Josek
Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v 2. kole hlavnej fázy Ligy majstrov s favorizovaným Manchestrom City 0:4. Vyššej prehre zabránil predovšetkým gólman Dominik Takáč (25). Belasí sú tak po dvoch stretnutiach bez bodu so skóre 1:9. Najbližšie vycestujú 22. októbra na trávnik Girony.

Slovan Bratislava - Manchester City 0:4

V základnej zostave anglického celku nastúpil aj kanonier Erling Haaland, o ktorého zdravotnom stave sa pred duelom špekulovalo. Rico Lewis absolvoval deviate vystúpenie v Lige majstrov, čo ho v rámci tínedžerov v radoch anglických klubov zaradilo na tretie miesto za Fabregasom (22) a Alexandrom-Arnoldom (11).

Domáci išli do zápasu s trojicou Slovákov - Takáčom, Weissom a Strelcom. V úvode zápasu vybojoval rohový kop Doku, no z následnej akcie pohrozili ako prví Slovanisti - Weiss dobre podržal loptu a poslal ju Toličovi, ten vyskúšal strelu po zemi a len o kúsok minul bránu.

Favorit otvoril skóre v 8. minúte. Po osi center-zblokovaná strela sa k hraciemu predmetu dostal İlkay Gündoğan, ktorý vystrelil a lopta po jemnom teči od Savvidisa skončila za chrbtom Takáča. Citizens držali loptu na kopačkách a podľa očakávaní mali značnú prevahu. 

Po prvej štvrťhodine prehrávali Bratislavčania už o dva góly. Aktívny Doku robil vietor v defenzíve domácich a prihral Philovi Fodenovi, anglický reprezentant nemal najmenší problém obstreliť gólmana belasých.

Hodnotenie základných zostáv oboch celkov.
Hodnotenie základných zostáv oboch celkov.Flashcore

Anglický zástupca na trávniku kraľoval, najskôr mal šancu Haaland, následne Doku nastrelil žrď. Vzápätí vystrelil Foden, Takáč strelu vyrazil na konštrukciu brány. Po polhodine hry mali hráči City drvivú prevahu, výnimkou bola len spolupráca Wimmera s Blackmanom, ktorá k ničomu neviedla.

Manchester nepoľavil ani v závere prvého dejstva. Po prihrávke kapitána City to skúšal Foden a Takáč jeho pokus vyrazil nohou, technická strela Gündoğana v 39. minúte skončila na tyči. V prvom polčase mali Slovanisti len dva dotyky v šestnástke súpera, Citizens až 33.

Po zmene strán sme mohli sledovať podobný obraz hry. Skórovať sa snažil Haaland, trafil len Kašiu. Belasí následne zažili najlepší úsek zápasu a pôsobili o čosi odvážnejším dojmom, čo rezultovalo do pokusu Barseghjana, ktorý skončil na tvári Stonesa. Vzápätí to však opäť bolo len o dominancii anglického šampióna, potvrdil ju v 59. minúte Haaland. Nórsky kanonier si prebral prihrávku od Lewisa a ocitol sa v samostatnom nájde zoči-voči Takáčovi, ktorý využil. Obávaný kanonier má na konte viac gólov (42) než zápasov v LM (41). Znížiť mohol Barseghjan, jeho prízemná strela ale bola príliš slabá.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Letná posila z Trnavy mala v bráne čo robiť, musela likvidovať pokusy Dokua a Lewisa. V 74. minúte sa však za loptou márne naťahovala štvrtýkrát, keď po spracovaní si oblúčika od Fodena rozvlnil sieť striedajúci James McAtee. Autor asistencie sa stal iba jedným zo štyroch hráčov (okrem neho ešte Mbappé, Griezmann Lewandovski), ktorí skórovali v posledných siedmich edíciách milionárskej súťaže, potom na trávniku prepustil miesto Jackovi Grealishovi.

City neprestávalo útočiť ani v záverečných minútach duelu, Gündoğana vynikajúco vychytal Takáč a strážca svätyne hostiteľov zmaril aj hlavičku Stonesa. Vypredané Tehelné pole (22 500 divákov) po záverečnom hvizde odmenilo domácich búrlivým potleskom.