Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan prišiel o náskok, ale Strugu nakoniec porazil. V závere rozhodol dvojgólový Kucka

Aktualizované
Radosť belasých, ktorí zaknihovali prvý triumf v sezóne.
Radosť belasých, ktorí zaknihovali prvý triumf v sezóne.TASR
Zverenci Vladimíra Weissa st. (59) zvládli po letnej príprave prvý ostrý test. Na domácom trávniku ich vyzval majster zo Severného Macedónska - Struga. Slovan si chcel pred odvetou vypracovať pred svojimi fanúšikmi postupový náskok a podaril sa mu, vďaka dvom hlavičkám v samom závere Juraja Kucku (37), dvojgólový.

Slovan Bratislava - Struga 4:2

Tréner Weiss mal už k dispozícii navrátilcov z Eura v Nemecku. Na poste stopéra nastúpil Kašia, v strede poľa Kucka a v ofenzíve Strelec. Na krídle sa predstavila letná posila Mak. V bráne stál odchovanec Trnovský. Na lavičke zostali ďalší dvaja novici - Szöke a Medveděv. Chýbal zranený Barseghjan. Naopak, nechýbal kapitán Weiss ml., ktorý tesne pred začiatkom ročníka verejnosti oznámil, že má pred sebou posledný rok profesionálnej kariéry.

Zostavy oboch tímov.
Zostavy oboch tímov.Flashscore

Súboj pred 11 tisícovou návštevou na Tehelnom poli viedla najznámejšia futbalová rozhodkyňa Stéphanie Frappartová z Francúzska. Belasí nemali vydarený úvod. V prvých piatich minútach nechávali súperovi dostatok priestoru, aby mohol kombinovať a približovať sa k domácej šestnástke. K žiadnej príležitosti sa ale hráči Strugy nedostali. Nezužitkovali ani priamy kop.

Naopak, bol to potrebný budíček pre domácich futbalistov. Wimmer takmer okamžite vysunul po ľavej strane Strelca, ktorý mal rýchlosť, odcentroval prudko pred bránu, ale našiel iba narúč brankára Dujmoviča pred nabiehajúcim Weissom na bližšej žrdi. Obraz hry sa zmenil, belasí začali diktovať tempo hry. 

Obliehali šestnástku súpera, boli aktívnejší a to zužitkovali v 16. minúte. Strelec vymyslel zo stredového kruhu gólovú kolmicu za defenzívu, kde si nabehol kapitán Weiss a ten zoči-voči brankárovi nezaváhal. Slovan viedol 1:0. Zverenci Vladimíra Weissa pokračovali v tempe. Kombinovali a vytvárali si ďalšie šance, chýbala im však presnosť. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Tú ukázal po rýchlej akcii a prihrávke Strelca spoza šestnástky Róbert Mak. Uvoľnil sa a peknou technickou strelou si otvoril gólový účet v belasom drese. Brankárovi Dujmovičovi nedal umiestneným pokusom k ľavej žrdi žiadnu šancu - 2:0. 

Po zmene strán vstúpil Slovan rovnako, ako ukončil prvé dejstvo. Živo, Mak skóroval, lenže bol v ofsajde. Na opačnej strane z ojedinelej šance prišiel blesk z jasného neba. V 54. minúte sa preštrikoval do pokutového územia Ibraimi, vypýtal si faul od Pauscheka a z bieleho bodu sa nemýlil - 2:1. Hostia prehrávali už iba o gól. A zmenili priebeh hry.

Mala to byť výstraha, ale nebola dostatočná. Aktuálny majster Niké ligy si vypracoval iba jeden strelecký pokus a o svoj náskok prišiel úplne. V 75. minúte Slovan prepadol v strede poľa, Struga išla do rýchleho protiútoku a ten zakončil druhým presným zásahom v stretnutí Ibraimi do prázdnej brány - 2:2. Začínalo sa odznova, no pozitívne emócie a sebavedomie bolo na strane hosťujúcich hráčov. 

Muž zápasu - Juraj Kucka.
Muž zápasu - Juraj Kucka.Flashscore

Hostia poľavili, čo Slovan využil dokonale v 85. minúte. Zľava odcentroval na zadnú žrď Marcelli, reprezentant Kucka si nabehol ako skúsený kanonier a hlavou zblízka vrátil svojmu tímu vedenie - 3:2. Diváci na Tehelnom poli videli aj šiesty gól a druhý v podaní Juraja Kucku. Po rohovom kope Weissa si nabehol na bližšiu žrď a znova prudkou hlavou prekonal Dujmoviča - 4:2.

Belasí, napriek tomu, že prišli o dvojgólové vedenie, v prvom súťažnom vystúpení nového ročníka uspeli. Do odvety si vezú dvojgólový náskok. Tá je na programe 17. júla v Ohride, nehrá sa v Struge.