Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan proti Celje možno aj s Barseghjanom. Urobíme maximum, hovorí Weiss

Weiss si uvedomuje kvality súpera.
Weiss si uvedomuje kvality súpera.Profimedia
Slovenský šampión Slovan Bratislava nastúpi v stredu o 20:15 na úvodné stretnutie 2. predkola Ligy majstrov na pôde slovinského šampióna NK Celje. Ak sa mu podarí postúpiť, zaistí si minimálne účasť v základnej skupine Konferenčnej ligy.

Celje - Slovan Bratislava (streda, 20:15)

Na duel sa teší aj jedna z letných posíl. Róbert Mak odštartoval pôsobenie v Slovane najlepším možným spôsobom - gólom do siete Strugy v 1. predkole milionárskej súťaže. Presný zásah chutil o to lepšie, že okrem následného postupu takto okorenil svoj premiérový súťažný štart v drese slovenského majstra.

"Nálada je určite výborná, 1. predkolo bolo pre nás veľmi dôležité. Súperi budú teraz ťažší a ťažší. Mali sme tréning, pozreli sme si ich videá, takže vieme čo nás tam čaká. Do Bratislavy si chceme zobrať dobrý výsledok. Majú tam dobrých hráčov, reprezentantov, napríklad útočníka. Hrajú dobrý futbal, ale je to 50:50. Máme silu na to, aby sme tam uhrali dobrý výsledok," povedal pred duelom s Celje pre klubovú televíziu bývalý hráč austrálskeho Sydney.

"Fanúšikovia vždy pomôžu, keď nás prídu podporiť. Je to pre nás veľmi dôležité. Cesta nie je tak dlhá, dúfajme, že príde čo najviac ľudí z Bratislavy. V ofenzíve máme veľmi silné mužstvo, skoro všetci sú tam reprezentanti. Slovan je veľký klub s veľmi dobrými hráčmi, som veľmi rád, že som sa sem mohol vrátiť. Mojou úlohou je pomáhať mužstvu napĺňať ciele, ktoré sme si dali. Chalani ma prijali, citíme sa dobre na ihrisku, aj v šatni je super atmosféra. Už sa nemôžeme dočkať ďalšieho zápasu a cez víkend nám začína liga," dodal.

"Čaká nás kvalitný súper s viacerými silnými individualitami, najmä v ofenzíve. Zodpovedne sa pripravujeme. Chceme urobiť všetko pre to, aby sme priniesli výsledok, ktorý nám dá šancu postúpiť," povedal asistent trénera Boris Kitka.

Na dôležitý zápas je pripravený aj gólman Dominik Takáč, ktorý pred pár týždňami rozvíril vody slovenského futbalu prestupom z tábora rivala Spartaka Trnava. "Dominik s nami trénuje, postupne si zvyká na nových spoluhráčov. Veríme, že sa čím skôr vyrovná s tým, že mal menej času, a dokáže, že posledné roky patril k najlepším brankárom v súťaži. Neprezradím, či zajtra pôjde do brány, no brali sme ho predsa na to, aby sme zvýšili konkurenciu," doplnil Kitka.

Viac svetla do možnej základnej jedenástky vniesol neskôr na tlačovke v Slovinsku hlavný kouč Vladimír Weiss st.: "Dominik je pripravený, s Martinom Trnovským sú momentálne vyrovnaní brankári. Zostavu už v hlave mám, avšak definitívne sa rozhodnem až zajtra ráno."

S výpravou cestoval aj Tigran Barseghjan, ktorý pre zranenie vynechal dvojzápas so Strugou. "Sme prakticky kompletní. Tigran je s mužstvom tri dni, nie je to ešte na začiatok zápasu, ale v jeho priebehu by zrejme mohol naskočiť. Ostatní sú zdraví a pripravení na tento duel," pokračoval hlavný tréner belasých.

"Čelíme dobrému mužstvu, nie je náhoda, že Celje je majstrom Slovinska. Hrá dobrý futbal s 3-4 silnými individualitami, ktoré rozhodujú zápasy. Či už obranca Karničnik, ktorý sa na majstrovstvách Európy ukázal vo vynikajúcom svetle, alebo Matko. Chceme uhrať dobrý výsledok, ktorý nám dá šancu na odvetu, ktorá bude verím pred plným štadiónom. Vážim si a rešpektujem súpera, pretože má kvalitu, no urobíme maximum pre priaznivý výsledok," zhodnotil kvality oponenta slovenský kormidelník.

Hráčsku kabínu na večernej tlačovej konferencii zastupoval Kenan Bajrič, ktorý sa teší, že po minuloročnom úspešnom vystúpení v Ľubľane opäť nastúpi vo svojej domácej krajine. "Celje má svoju kvalitu, vyhralo náročnú súťaž. Na tento štadión mám ešte z predošlého pôsobenia fajn spomienky. Vždy sa teším, keď hrám v Slovinsku, cítim sa tu vždy veľmi dobre. Som rád, že za nami prídu aj naši fanúšikovia," prezradil.