Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan rozobral oslabené Celje a zaistil si európsku jeseň. Teraz ho čaká súper z Cypru

Aktualizované
Slovan oslavuje postup do 3. predkola Ligy majstrov.
Slovan oslavuje postup do 3. predkola Ligy majstrov.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov, v ktorom bude ich súperom APOEL Nikózia. Po remíze 1:1 v Slovinsku rozdrvili hráči slovenského šampióna v utorkovej domácej odvete 2. predkola NK Celje 5:0. Vďaka postupu cez tohto súpera si belasí zaistili miestenku minimálne v hlavnej fáze Konferenčnej ligy.

Slovan Bratislava - Celje 5:0

Slovan spravil jednu vynútenú zmenu, pretože Savvidis videl v Celje červenú kartu. V zostave boli až traja stopéri a opäť priestor dostal na ľavej strane Zuberu. Už v druhej minúte musel Takáč vytiahnuť dôležitý zákrok, pretože po centri na prvú žrď nebezpečne hlavičkoval pod brvno Zabukovnik.

Hostia mali na začiatku viac z hry, postupne sa domáci dokázali herne protivníkovi vyrovnať. Veľkú vzpruhu dostali belasí v 15. minúte, keď Strelec vystihol zlú rozohrávku, obranca Damjan Vukliševič ho sklzom v pozícii posledného tesne pred šestnástkou nedovolene zastavil a videl červenú kartu.

Následný priamy kop využil na presnú strelu okolo múru Marko Tolič hrajúci vo výbornej forme - 1:0. Tú má aj Dávid Strelec, pretože po krásnom pase Blackmana za obranu ľavačkou prestrelil Štubljara - 2:0. Slovan mal razom skvelú pozíciu a bol jednou nohou v 3. predkole.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skóre mohol zvýšiť Kašia, lenže hlavou z dobrej pozície nemieril presne. Pred prestávkou ešte ranu Kucku zrazil kapitán Zec do žrde. Mak spred päťky nechal vyniknúť gólmana. Belasí každopádne predvádzali proti oslabenému súperovi kvalitný futbal a do kabín mohli ísť spokojní.

Tréner Celje spravil pred druhým dejstvom tri striedania, no nič sa nezmenilo. Naopak, Tolič po krásnej kľučke prihral na voľného Róberta Maka a ten namieril k žrdi - 3:0. Nádherná akcia Barseghjana priniesla štvrtý gól, ten prihral do šestnástky, Tolič to dal pred bránu a Dávid Strelec sa nemýlil - 4:0.

Gólové hody podčiarkol Tigran Barseghjan a jeho exportná strela ľavačkou z prvej spred pokutového územia, ktorá sa ešte od pravej žrde odrazila za čiaru - 5:0. Poltucet chcel dokonať striedajúci Vojtko, krížne zvnútra tesne minul vzdialenejšiu žrď. Zoči-voči Štubljarovi neuspel ani Zuberu.

Súperom Slovana Bratislava v 3. predkole Ligy majstrov bude cyperský tím APOEL Nikózia, ktorý postúpil cez moldavský Petrocub (1:0, 1:1). Prvý zápas je na programe o týždeň v stredu od 20:30 na Tehelnom poli.