Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si postup bez problémov postrážil, Strelec v odvete režíroval výhru proti Struge

Aktualizované
Slovan strelil v dvoch zápasoch šesť gólov a postupuje.
Slovan strelil v dvoch zápasoch šesť gólov a postupuje.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali odvetné stretnutie 1. predkola Ligy majstrov proti Struge 2:1 a s celkovým skóre 6:3 postúpili do 2. predkola, kde bude ich súperom slovinský majster NK Celje.

Struga - Slovan Bratislava 1:2

Nový brankár Takáč ešte na súpiske Slovana nefiguroval, keďže súpiska na dvojzápas bola uzatvorená ešte pred jeho príchodom, takže v bráne znova nastúpil Trnovský. Belasí hrali s tromi stopérmi. V strede poľa premiérovo v súťažnom stretnutí nastúpil od úvodu Szőke, napravo bol Blackman, ktorý ešte pred desiatimi dňami hral za Panamu na Cope América v USA. K dispozícii nebol zranený Barseghjan.

Slovan začal aktívnejšie a už v deviatej minúte ho poslal do vedenia kapitán Vladimír Weiss, ktorý ťažil z výbornej práce Strelca, ten podržal loptu a krídelník sa potom na hranici pokutového územia uvoľnil, aby strelou do protipohybu gólmana skóroval - 0:1.

Následne sa toho veľa nedialo, zmenil to až v 23. minúte Ibraimi pokusom po trávniku smerujúcom k žrdi. Trnovský predviedol dôležitý zákrok. Okamžite prišiel roh, z ktorého lopta spadla na päťke a nebyť výborného bloku Vojtka, tak by Spirovski vyrovnal.

Pred koncom prvého polčasu sa Strelec natlačil do šestnástky. V nej ho Kire Ristevski jasne stiahol na zem, čiže slovenský útočník nemohol zakončiť. Zároveň však macedónsky stopér v snahe o odkop namieril do vlastnej brány - 0:2.

Odpovedať chcel znova Ibraimi, prvú strelu na bránu poslal z diaľky do rukavíc Trnovského. Aktívny kapitán Strugy potiahol aj ďalšiu akciu, nakoniec krížne strieľal tesne vzdialenejšej tyči. Na druhej strane postupoval Mak sám na posledného obrancu, Krivanjeva sa oklamať nenechal.

Ešte pred prestávkou mal zníženie na hlave Radič, nabehol si na roh päťky a dostal presný center, no mieril nad brvno. V súčte dvojzápasu mal Slovan po prestávke náskok štyroch gólov, ale tréner Weiss sa nerozhodol šetriť vyťažovanejších hráčov.

Po zmene strán sa Strelec rútil sám na kasu, lenže prestrelil. Mak si potom pýtal pokutový kop, ten po sklze Radiča hlavný rozhodca Bengoetxea neodpískal. V 57. minúte odišli Vojtko a Mak, nahradili ich Tolič s Marcellim. Kucka voľný na päťke mohol pridať tretí gól, zastavil ho ofsajd.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 70. minúte mohol okamžite po príchode zo striedačky skórovať Zuberu, na zadnej žrdi potreboval byť o krok rýchlejší. V závere Struga chcela dať aspoň čestný gól, čo sa jej aj podarilo. Domácim pomohli striedania a aktívny Bassirou Compaore sa po centri Takaharu presadil hlavou - 1:2.

Na záverečné minúty dostal šancu aj mladý šestnásťročný talent Maxim Mateáš, nastúpil do druhého súťažného stretnutia v seniorskom futbale. Zatiaľ hral tri minúty počas májového vystúpenia Slovana proti Ružomberku v rámci Niké ligy.

Belasí napriek tomu s celkovým skóre 6:3 postúpili. Súperom Slovana v druhom predkole Ligy majstrov bude slovinský majster NK Celje, ktorý vyradil estónsky tím Flora Talin po víťazstvách 5:0 a 2:1. Prvé stretnutie sa odohrá 23./24. júla a odveta 30./31. júla.