Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spoznal súpera v 3. predkole LM. Hrošovský končí, ďalší zázrak Klaksviku

Aktualizované
Hráči Maccabi Haifa zavítajú na Slovensko.
Hráči Maccabi Haifa zavítajú na Slovensko.Profimedia
Futbalisti Maccabi Haifa vyhrali odvetný zápas 2. predkola Ligy majstrov proti Šerifu Tiraspoľ 4:1 po predĺžení a v 3. predkole sa stretnú so Slovanom Bratislava.

Maccabi Haifa - Šerif Tiraspoľ 4:1 pp

/prvý zápas 0:1, postupuje Maccabi/

Súperom Slovana Bratislava v 3. predkole Ligy majstrov bude izraelský majster Maccabi Haifa. Prvý duel odohrajú "belasí" 9. augusta doma, odvet je na programe 15. augusta. Už teraz je jasné, že Slovan si zahrá minimálne skupinovú fázu Konferenčnej ligy, ale bude bojovať o tú v "milionárskej súťaži".

Šerif vyhral domáci zápas tesne 1:0 a do Izraelu tak cestoval s touto výhodou. Tú navyše zveľadil zásah Talala z pokutového kopu v 20. minúte, ale Chery krásnou ranou do vinkla rýchlo vyrovnal. To, že ide o veľa si uvedomovali oba celky. Celkovo hlavný arbiter rozdal v prvom polčase až sedem žltých kariet.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Pre rôzne zdržania nadstavil dvanásť minút, hralo sa až pätnásť. Maccabi Haifa potrebovala na predĺženie ešte jeden gól, takže postupne pridávala. Vyplatilo sa, pretože pred koncom otočil výsledok Jaber. Emócie pracovali naplno hlavne mimo ihriska. Až dvaja hráči hostí videli na lavičke červenú kartu, boli to Luvannor a autor prvého gólu Talal.

V predĺžení sa súboj trochu upokojil. Na začiatku druhej časti poslal izraelský tím do dvojgólového vedenia a tým pádom do 3. predkola útočník David. Ďalší zásah pridal Šuranov a o postupujúcom bolo jasno. Proti Slovanu nastúpi Maccabi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

KRC Genk - Servette Ženeva 2:3 po pen.

/prvý zápas 1:1, postupuje Genk/

Slovenský záložník Patrik Hrošovský znova začal v základnej zostave Genku, ktorý si do odvety priviezol pomerne slušný výsledok 1:1. Už v piatej minúte po červenej karte hosťujúceho Crivelliho šance belgického tímu ešte stúpli. Tresor navyše z pokutového kopu otvoril skóre.

Ešte do prestávky vyrovnal Cognat, nakoľko strelu z priameho kopu tečoval do protipohybu gólmana Vandevoordta vysoký útočník Arokodare. Nigérijčan svoju chybu napravil po zmene strán, keď hlavou usmernil presne center Tresora. Oslabený švajčiarsky tím sa odmietal vzdať. Druhé vyrovnanie zabezpečil Bedia.

Duel museli nakoniec rozhodnúť až penalty. Hrošovský sa pomýlil už v prvej sérii a začal sa pre domácich neúspešný rozstrel, po ktorom sa tešili hráči ženevského tímu. Tí doviedli duel do úspešného konca, aj keď prakticky celých 120 minút hrali desiati.

Hráči Servette sa postarali o veľké prekvapenie.
Hráči Servette sa postarali o veľké prekvapenie.Flashscore

BK Häcken - KÍ Klaksvík 3:4 po pen.

/prvý zápas 0:0, postupuje Klaksvík/

Klub z Faerských ostrovov najskôr v 1. predkole šokujúco vyradil maďarský Férencváros, ktorý na jeho pôde zdolal 3:0 a teraz prešiel aj cez švédsky Häcken. Znova doma remizoval 0:0, aby sa vonku postaral o senzáciu, ktorá sa však rodila ťažšie.

Škandinávsky trpaslík vyhrával 1:0, následne prehrával 1:2, ale vyrovnal a do zápasu sa vrátil aj za nepriaznivého stavu 2:3. Došlo tak na penaltový rozstrel, v ktorom znova zažiaril brankár Johansson. Ten ešte pred rokom hrával piatu nórsku ligu len pre zábavu na pozícii záložníka. Teraz o ňom hovorí celá Európa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Kodaň - Breidablik Kópavogur 6:3

/prvý zápas 2:0, postúpila FC Kodaň/

Úlohu favorita potvrdil dánsky FC Kodaň, ktorý uspel v domácej odvete nad Breidablikom a suverénne postúpil celkovým skóre 8:3. Slovenský obranca Denis Vavro odohral celý zápas a pripísal si asistenciu. Hetrik vsietil len osemnásťročný mladík Oskarsson, pridal k nemu gólovú prihrávku. Opačnú bilanciu 1+3 mal Portugalčan Goncalves.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Karabach - Raków Čenstochová 1:1

/prvý zápas 2:3, postupuje Raków/

FC Astana - Dinamo Záhreb 0:2

/prvý zápas 0:4, postupuje Dinamo/

 V 3. predkole si zahrá aj chorvátsky tím Dinamo Záhreb. Po triumfe 4:0 v prvom zápase uspel nad kazašským tímom FC Astana aj v odvete 2:0. V ďalšej fáze nastúpi proti gréckemu zástupcovi AEK Atény, ktorý bol priamo nasadený do tretieho predkola. 

Molde FK - HJK Helsinki 2:0

/prvý zápas 0:1, postupuje Molde/