Slovan spoznal súpera v prípade postupu v Lige majstrov, pôjde do Estónska alebo Slovinska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spoznal súpera v prípade postupu v Lige majstrov, pôjde do Estónska alebo Slovinska

Slovan pozná súpera aj v prípadnom 2. predkole Ligy majstrov.
Slovan pozná súpera aj v prípadnom 2. predkole Ligy majstrov.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu cez FC Struga zo Severného Macedónska stretnú v 2. predkole Ligy majstrov 2024/2025 s víťazom estónsko-slovinskej konfrontácie medzi Florou Tallinn a NK Celje.

Rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvé duely 2. predkola sú na programe 23./24. júla, odvety sa uskutočnia 30./31. júla. Slovan by sa mal v úvodnom stretnutí predstaviť na pôde súpera, odveta je na programe na Tehelnom poli.

Slovenský šampión figuroval medzi nasadenými tímami v tretej skupine majstrovskej vetvy. Okrem Talinu a Celje mohol dostať za súpera aj víťaza súboja Virtus A.C. 1964 - FCSB, Hamrun Spartans - Lincoln Red Imps alebo poľského šampióna Jagielloniu Bialystok.

Flora Talin je úradujúcim majstrom Estónska, vo svojej histórii vyhral titul pätnásťkrát, v ďalších dvanástich prípadoch uspel v národnom pohári. V kádri nemá žiadneho legionára, mužstvo tvoria výlučne domáci hráči. Skúsený 39-ročný kapitán Konstantin Vassiljev odohral až 158 zápasov za národný tím.

Favoritom dvojzápasu však bude slovinský majster NK Celje, ktorý oslavoval svoj druhý majstrovský titul. Oporou zadných radov je napríklad Žan Karničnik, ktorý figuruje aj v nomácii Slovenska na európskom šampionáte, súčasťou širšieho kádra sú David Zec, Tamar Svetlin, Mark Zabukovnik a Aljoša Matko.

Posledný menovaný bol s 18 gólmi najlepším strelcom poslednej sezóny domácej súťaže. Jamajský krídelník Rolando Aarons v minulosti nastupoval za Newcastle. Celje už má jednu skúsenosť so slovenským futbalom, pretože v rámci Intertoto Cupu 2001 prešlo cez Petržalku po výhre 5:0 a remíze 1:1.

V tejto sezóne sa LM bude hrať v novom formáte. Namiesto 32 tímov ich bude až 36. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189. Všetky kluby budú zaradené do jednej tabuľky.

Po odohraní ôsmich zápasov namiesto doterajších šiestich, postúpi prvých osem klubov priamo do play-off, šestnásť tímov si zahrá formou dvojzápasov v play-off a posledných dvanásť klubov vypadne. Ďalšou zmenou je, že kluby z jednej krajiny môžu na seba naraziť hneď v prvotnej fáze, čo doteraz nebolo možné.

Hracie dni predkôl LM:

1. predkolo: 9./10. a 16./17. júla

2. predkolo: 23./24. a 30./31. júla

3. predkolo: 6./7. a 13. augusta

Play-off: 20./21. a 27./28. augusta