Slovan spoznal súpera v prvom predkole Ligy majstrov, zahrá si v Macedónsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spoznal súpera v prvom predkole Ligy majstrov, zahrá si v Macedónsku

Slovan Bratislava spoznal súpera v prvom predkole LM.
Slovan Bratislava spoznal súpera v prvom predkole LM.TASR
Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov 2024/2025 stretnú s tímom FK Struga zo Severného Macedónska. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Termíny úvodných zápasov sú 9. a 10. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 16. a 17. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera.

Tím FC Struga sa druhýkrát po sebe stal majstrom Severného Macedónska, pričom vznikol len v roku 2015 a v roku 2019 postúpil do najvyššej súťaže. V minulej sezóne neprešiel cez úvodné predkolo LM, nestačil na litovský Žalgiris Vilnius. V druhom predkole EKL vyradil Budučnost Podgorica, následne prešiel aj cez Swift Hesperange.

V play-off však nad jeho sily bol islandský celok Breiðablik. Novým hlavným trénerom tímu je Osmani Qatip. Struga hráva svoje domáce zápasy na malom štadióne Gradska Plaža, ktorý pojme iba 800 divákov. V minulej sezóne boli ťahnúňmi v lige 15-góloví útočníci Besart Ibraimi a Marjan Radeski.

"Samozrejme, vieme, ako žreb dopadol, a vnímali sme ho. Nepozerali sme sa na to, koho z pätice možných súperov by sme chceli alebo nechceli. Rešpektujeme totiž každého protivníka, pričom prvé predkolá sú vždy veľmi ťažké. Pripravujeme sa, aby sme boli už hneď na prvý zápas čo najlepšie nastavení. Chceme toto prvé kolo zvládnuť, postúpiť, a pozitívne nastaviť fanúšikov do ďalšej sezóny," povedal kapitán Vladimír Weiss ml.

UEFA pred utorkovým žrebom rozdelila všetky tímy do skupín. Možnými súpermi Slovana tak boli Hamrun Spartans (Malta), Dečić (Čierna Hora), Egnatia (Albánsko), Santa Coloma (Andorra) a Struga (Severné Macedónsko). 

Belasí tak vedeli, že sa vyhli najťažším možným súperom v úvodnom predkole, ktorými boli Celje zo Slovinska či Dinamo Batumi z Gruzínska. V stredu sa bude žrebovať druhé predkolo. 

Už skôr bolo jasné, že s koeficientom 30,500 bude Slovan v prvom predkole Ligy majstrov určite nasadený a rovnaké konštatovanie by platilo v prípade ďalších kôl.

V tejto sezóne sa LM bude hrať v novom formáte. Namiesto 32 tímov ich bude až 36. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189. Všetky kluby budú zaradené do jednej tabuľky.

Po odohraní ôsmich zápasov namiesto doterajších šiestich, postúpi prvých osem klubov priamo do play-off, šestnásť tímov si zahrá formou dvojzápasov v play-off a posledných dvanásť klubov vypadne. Ďalšou zmenou je, že kluby z jednej krajiny môžu na seba naraziť hneď v prvotnej fáze, čo doteraz nebolo možné.

V utorok o 15:00 je na programe aj žreb 1. predkola Európskej ligy, v tom je MFK Ružomberok, víťaz Slovenského pohára. Streda zas prinesie žreb 2. predkola Konferenčnej ligy, na ten sa budú pozerať aj Spartak Trnava a Dunajská Streda.

Hracie dni predkôl LM:

1. predkolo: 9./10. a 16./17. júla

2. predkolo: 23./24. a 30./31. júla

3. predkolo: 6./7. a 13. augusta

Play-off: 20./21. a 27./28. augusta