Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan to dokázal. Zdolal Midtjylland a prvýkrát si zahrá v Lige majstrov

Aktualizované
Slovan Bratislava prepísal históriu.
Slovan Bratislava prepísal históriu.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov. Po minulotýždňovej remíze 1:1 s FC Midtjylland zdolali dánskeho súpera v stredajšej domácej odvete play-off 3:2 a stali sa štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

Slovan Bratislava - Midtjylland 3:2

/prvý zápas 1:1, postúpil Slovan/

V základnej zostave belasých znova nefiguroval Mak. Pri zranení Zuberuho sa do nej dostal Szöke, keďže Bajrič bol zaradený na stopérsky post. V bráne nastúpil Takáč, pred ním boli aj Blackman, Kašia a Wimmer, ktorý hral vľavo. Kucka doplnil stred poľa, pričom ofenzívne kvarteto obsadili Barseghjan, Tolič, Weiss a Strelec.

Pred začiatkom stretnutia si všetci aktéri minútou ticha uctili pamiatku zosnulého Svena Görana Erikssona. Slovan mal prvú strelu, Barseghjan na konci protiútoku našiel Olafssona. Na druhej strane Buksa vracal loptu do päťky, kde si ju Wimmer zrazil na roh do bočnej siete. Na Tehelnom poli sa hralo vo fantastickej atmosfére.

Slovan mal v úvodných minútach vyššie držanie lopty a kombinoval na útočnej polovici, hostia to skúšali z kontier, ale ani jeden spôsob neprinášal úspech. Strelec po štvrťhodine hry pálil cez posledného obrancu z mierneho uhla, pozor na jeho pokus si dal Olafsson.

V 22. minúte získali domáci priamy kop, center vo výskoku zakončil spred päťky tesne nad úplne nepokrytý Kašia. Ďalšie minúty boli opatrné, zmenila to prihrávka Barseghjana na pravú stranu pokutového územia, odkiaľ Blackman z uhlu pálil na prvú tyč do Olafssona.

Po následnom rohu pálil z voleja Barseghjan do hráča pred sebou, lenže zakrátko si prebral prihrávku na pravej strane veľkého vápna Marko Tolič, krásnou kľučkou poslal Martíneza "do bufetu" a s jemným tečom stopéra Sorensena otvoril skóre - 1:0.

Midtjylland mohol okamžite vyrovnať, keď Franculino našiel na zadnej žrdi nabiehajúceho Osoria, ten hlavičkoval cez Weissa do protipohybu Takáča, lenže letná posila z Trnavy predviedla na čiare neuveriteľný reflexívny zákrok. Dánsky tímn nakoniec vyrovnal v 41. minúte. Defenzíva Slovana si vybrala prvú slabšiu chvíľu.

Talentovaný turecký stredopoliar Aral Şimşir až príliš jednoducho prešiel cez trojicu súperov, aby strelu umiestnil na bližšiu žrď - 1:1. Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu. Hneď po zmene strán mohol Tolič vrátiť bratislavský tím do vedenia, pas Blackmana z prvej žrde namieril tesne vedľa.

Podobne dopadol aj Strelec a tak Midtjylland trestal. Juninho centroval zľava presne medzi obrancov, osamotený Franculino volejom od žrde nasmeroval hrací predmet do siete, takže dánsky celok sa prvý raz v dvojzápase dostal do vedenia - 1:2.

Aktívny Tolič po prihrávke Weissa pálil z prvej na hranici pokutového územia o centimetre mimo pravej žrde. Potom to skúšal Sorensen, lenže Takáč bol pripravený. Ten istý hráč zakrátko obdržal loptu na hranicu bieleho bodu, no vysoko prestrelil, čo sledovalo 21 609 fanúšikov.

Slovan následne prebral iniciatívu, narážal na sformovanú defenzívu hostí. Tú zlomil až Marko Tolič. Svoj druhý gól v stretnutí dal po tom, ako si pred šestnástkou prehodil loptu na ľavačku a po trávniku namieril k žrdi - 2:2. Striedajúci Metsoko takmer otočil skóre, krížnu ranu mu bravúrne vyrazil Olafsson.

Okamžite po tomto momente ušiel do samostatného nájazdu Osorio, úžasný zákrok pravou nohou vytiahol Takáč. Rýchlo rozohral, futbalisti Slovana prešli dopredu a strelili tretí gól. Tigran Barseghjan si vymenil loptu s Metsokom, aby ľavačkou vypálil presne k tyči - 3:2.

Na začiatku nadstavenia mal vyrovnanie na kopačke Osorio, opečiatkoval žrď. Bratislavský klub sa tak môže tešiť na premiérovú účasť v ligovej fáze LM.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore