Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan v Dánsku prišiel o vedenie, aj remíza mu pred odvetou dáva dostatok nádeje

Aktualizované
Slovan má pred odvetou dobrú pozíciu.
Slovan má pred odvetou dobrú pozíciu.TASR/AP
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku dánskeho FC Midtjylland 1:1 v prvom zápase play-off Ligy majstrov. Odveta je na programe v stredu 28. augusta od 21:00 v Bratislave.

Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1

Do základnej zostavy Slovana sa tentoraz nedostal Mak, ofenzívny štvorlístok tvorili Strelec, Barseghjan, Tolič a kapitán Weiss. Streda poľa mal s Kuckom na starosti Bajrič. Prekvapenie nebolo ani v defenzíve, kde nastúpilo už overené kvarteto Blackman, Kašia, Wimmer a Zuberu. Medzi tri tyče sa postavil Takáč.

Midtjylland mal od úvodu podľa očakávaní viac z hry, snažil sa byť nebezpečným tímom. Po zlej rozohrávke Takáča sa do šance dostal Şimşir, ale jeho strelu spred päťky v poslednej chvíli zrazil Wimmer. Osorio krátko na to poslal z diaľky veľmi dobrý pokus, ktorý opečiatkoval tyč.

Postupne sa dopredu osmeľoval aj Slovan, aktívny pri prechode bol kreatívny Tolič. Problém pre tréner Weissa nastal v 25. minúte, keď si svalové zranenie privodil Zuberu. Nahradil ho stredopoliar Szöke, takže na ľavú stranu defenzívy sa zasunul Bajrič.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Okamžite sa zrodila najväčšia šanca dovtedajšieho priebehu, keďže odrazenú loptu zakončil z hranice šestnástky voľný Tolič tak, že ju ešte pätou tečoval Strelec a brankár Olafsson musel vytiahnuť dôležitý reflexívny zákrok nohou. Spomínaný Tolič sa aj druhý raz dostal k strele, z rohu päťky pálil tesne nad.

Aktívny Osorio si zbehol sprava na os, dlhý pas mu predĺžil Buksa a čilský krídelník strelou pod brvno nechal Takáča vyniknúť, pretože ten predviedol skvelý zákrok. Po zmene strán boli defenzívy ešte pozornejšie. Narušila ich kolmica na Strelca, ten mieril iba do Olafssona.

V 59. minúte prišiel veľmi radostný moment pre Slovan, pretože César Blackman si na hranici pokutového územia narazil loptu s Barseghjanom, ten mu ju výborne vrátil a panamský obranca cez otvorený priestor prešiel až k zakončeniu, ktorým prestrelil Olafssona - 0:1.

Vyrovnanie mal na kopačke mladý útočník Franculino, pretože po prebratí si prihrávky strieľal ponad padajúceho Takáča do žrde, tá hostí podržala už druhý raz. Strelec takmer zvýšil skóre, po presnom pase Blackmana mu chýbali milimetre, aby ľavačkou usmernil hrací predmet do siete.

Na druhej strane zakončenie pod brvno od Buksu opätovne riešil Takáč. Technický pokus z diaľky v podaní Toliča zas vytesnil Olafsson. Hlavne v druhom polčase výborne fungujúca defenzíva Slovana spravila chybu v 79. minúte, keď striedajúci Edward Chilufya obdržal od Sørensena presnú kolmicu medzi stopérov a zakončil presne - 1:1.

Na záverečné minúty poslal tréner Weiss do hry trojicu čerstvých hráčov, debut si odkrútil i útočník Idjessi Metsoko. Ďalší gól už nepadol. Slovan síce prišiel o vedenie, ale pred domácou odvetou má dobrú pozíciu.

V prípade úspechu budúcu stredu môže napodobniť tri slovenské kluby, ktoré si v ére samostatnosti zahrali v najprestížnejšej klubovej súťaži. V sezóne 1997/98 sa to ako prvému zo Slovenska podarilo klubu 1. FC Košice.

Pamätná je aj cesta Artmedie Petržalka z ročníka 2005/06 pod vedením Vladimíra Weissa st., súčasného kormidelníka Slovana. Naposledy si zahrala v najprestížnejšej klubovej súťaži MŠK Žilina v edícii 2010/11. Midtjylland má šancu na druhú účasť v skupinovej fáze, v sezóne 2020/21 získal dva body v šiestich dueloch a skončil štvrtý v D-skupine za Liverpoolom, Atalantou a Ajaxom.