Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan začne sezónu proti Swiftu, rátať môže aj s posilami

Weiss st. chce so svojimi zverencami v Európe uspieť.
Weiss st. chce so svojimi zverencami v Európe uspieť.Profimedia
Ciele futbalového Slovana Bratislava zostávajú rovnaké aj v nadchádzajúcej sezóne - obhajoba titulu a čo najväčší úspech v európskych súťažiach.

Ročník sa pre klub začne už v stredu domácim zápasom 1. predkola LM proti luxemburskému majstrovi Swift Hesperange. Súper jeho tímu hrá v Lige majstrov prvýkrát a nikdy sa nestretol ani s úradujúcim slovenským šampiónom.

"Informácie sa nám zháňali ťažko. Klub bol uzavretý pre verejnosť, čo je na európskej scéne výnimka. Koncepčne sme vychádzali z tejto sezóny, kde zmenili systém. Pre nás je však podstatné naše mužstvo a naša hra," povedal ohľadom súpera tréner Vladimír Weiss st.

Už v príprave mohol počítať s niekoľkými novými a staronovými hráčmi, najviac sa hovorilo o kanadskom brankárovi Milanovi Borjanovi. Skúsený hráč prišiel na ročné hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad. V predchádzajúcich týždňoch sa špekulovalo o jeho zdravotnom stave. "Milan si nepriniesol vážne zranenia, mal len nejaké problémy a normálne trénuje," povedal lodivod na adresu nového brankára.

Z posíl prišili všetci okrem Cesara Blackmana. Panamský obranca prestúpil z DAC Dunajská Streda a momentálne je so svojou reprezentáciou na Gold Cupe. Proti Rapidu Bukurešť sa z nových hráčov v príprave gólovo presadili Marko Tolič i Kevin Wimmer.

Ten nemôže nastúpiť proti Swiftu Hesperange v dôsledku trestu, ktorý si priniesol z Rapidu Viedeň. V play-off o skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy (EKL) dostal vlani červenú kartu v odvete proti Vaduzu (0:1).

Po ročnom hosťovaní v chorvátskej Gorici sa do tímu vracia Matúš Vojtko a podľa trénera i kapitána tímu Vladimíra Weissa ml. s lepším nastavením. V obrane má spolu s Kenanom Bajričom nahradiť Vernona de Marca, ktorý odišiel do klubu Hatta v Spojených Arabských Emirátoch. Bajrič sa zasa vrátil z dvojročného hosťovania v cyperskom Pafose.

"Úlohou kapitána je privítať nových hráčov. Adaptovali sa veľmi rýchlo, sú to naozaj dobré posily a verím, že okrem Wimmera a Blackmana všetci pomôžu. Verím, že kolektív je silný. Videli ste, že všetci hrali kvalitne. Dobrú prípravu mali Filip Lichý či Matúš Vojtko."

"Ja sa im snažím ako kapitán pomáhať a určite budú v tejto sezóne prínosom," zhodnotil kapitán Vladimír Weiss ml. situáciu v šatni slovenského majstra. Vlani sa tím dostal do vyraďovacej fázy európskej súťaže prvýkrát po vyše 50 rokoch, vypadol v osemfinále EKL s FC Bazilej.

Výkop stredajšieho stretnutia ja na programe o 20:30 a návštevnosť na Tehelnom poli bude najvyššia v zápase 1. predkola Ligy majstrov. Odveta sa uskutoční v stredu 19. júla o 20:00 na pôde Swiftu.

V prípade triumfu Slovan nastúpi proti víťazovi dvojzápasu medzi FC Urartu (Arm.) a HŠK Zrinjski Mostar (BaH). V prípade vypadnutia ho čaká predkolo EKL proti zdolanému zo súboja medzi Häckenom (Švéd.) a The New Saints (Wal.).