Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme v najlepšej lige sveta, absolutórium si zaslúžia všetci, hlási hrdina Haraslín

Haraslín znovu potiahol svoje mužstvo.
Haraslín znovu potiahol svoje mužstvo.Profimedia / ČTK / Šulová Kateřina
Lukáš Haraslín (28) uviedol, že futbalisti Sparty postúpili do Ligy majstrov zaslúžene s ohľadom na to, akú cestu za posledný rok od vlaňajšieho neúspešného pokusu prešli. Slovenský reprezentant sa stal hrdinom odvety play-off s Malmö, prvý gól dal z penalty a na druhý nahral Albionovi Rrahmanimu (23). Po stretnutí povedal novinárom, že absolutórium si zaslúžia všetci hráči.

Sparta - Malmö 2:0

Čakanie dlhé 19 rokov sa skončilo, klub z Letnej je späť v Lige majstrov. "Neskutočné, doteraz mám husiu kožu. Obrovská radosť, postúpili sme do najlepšej ligy sveta. Keď si vezmem, akú cestu sme od vlaňajška prešli, tak podľa mňa zaslúžene," pripomenul Haraslín minuloročný nezdar s Kodaňou. "Postúpili sme ako mužstvo, som naň hrdý. Absolutórium si zaslúžia všetci hráči do jedného," dodal.

Jeho penaltový zásah z 80. minúty bol víťazný. "Som veľmi rád, že som svojím gólom prispel k výhre a postupu do vysnívanej Ligy majstrov. V prvom polčase som mal stopercentnú šancu, ktorú musím premeniť. Na Slavii som jednu penaltu kopal snáď v 101. minúte. To sú momenty, ktoré vás posúvajú, dávajú vám obrovské skúsenosti," povedal rodák z Bratislavy.

Pred exekúciou sa pri ňom pristavil kolega Birmančevič, ktorý v úvode stretnutia penaltu zahodil. "Ani neviem, čo mi hovoril. Možno niečo, čo platí na brankára. Ale sám sebe som povedal, že chcem mať len jednu myšlienku, ktorú som držal od začiatku do konca. Som rád, že som to zvládol," priznal.

Atmosféra na štadióne bola až frenetická. "Peklo, bolo to skvelé. Pre mužstvá nie je ľahké tu hrať, Letná má niečo do seba, dá sa povedať, že má oheň. Je to taký nakopávač pre každého hráča," popísal dvojnásobný šampión českej ligy.

Sparta postúpila do Ligy majstrov po takmer dvoch desaťročiach. Je na mieste pýtať sa, v čom je kúzlo súčasného tímu. "Úprimne neviem, aké mala mužstvo v čase, keď ju hrala naposledy, akú mali silu. Hráme systémovo, sadlo nám to. Doma sme veľmi silní," vyzdvihol Haraslín.

Reprezentant Slovenska má skúsenosti z Talianska a Poľska. Jeho agent počas tohtoročného Eura netajil, že budú zvažovať prípadný odchod do niektorej z TOP 5 európskych líg. Ale teraz je tu Liga majstrov. "Som Slovák, stále som v cudzine. Sparta je už taký môj druhý domov. Teraz o prestupe nebudem hovoriť, nebudem o ňom premýšľať. Teším sa do šatne, ako si dám nohy hore a odpočiniem si," usmial sa.

Skvelý večer Haraslína. Gólom a asistenciou poslal Spartu po 19 rokoch do Ligy majstrov