Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Som nohami pri zemi, vraví Weiss. Každý chce hrať Ligu majstrov, hlási Kucka

Tréner Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii.
Tréner Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii.Profimedia
Slovanu Bratislava chýba posledný krok k tomu, aby mohol bojovať o futbalový raj - ligovú fázu milionárskej Ligy majstrov. Lenže ten býva vždy najťažší, čo si uvedomuje každý jeden člen belasej výpravy. Tá priletela v pondelok na Cyprus s dvojgólovou výhodou po výhre z Tehelného poľa 2:0.

APOEL - Slovan (utorok, 19:00)

Zverenci Vladimíra Weissa st. už tradične neabsolvovali tréningovú jednotku v mieste dejiska. Štadión GSP s kapacitou takmer 23-tisíc si však pozreli a zoznámili sa aj s podmienkami, ktoré ich v utorok večer čakajú. 

"Situáciu vnímam triezvo. Niektorí po prvom zápase už možno oslavovali, no som nohami pri zemi a verím, že aj mužstvo. APOEL u nás neukázal, čo vie, dokáže hrať lepšie i ofenzívnejšie, čo určite aj bude. Zároveň však bude hrať to, čo mu dovolíme a ako budeme nebezpeční. Nemôžeme len brániť. Odveta bude o našej disciplíne, sebavedomí na lopte i o kvalite súpera, ktorý bude mať v podobe publika výhodu, ktorú sme mali my doma," uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii 59-ročný šéf lavičky.

Domáce mužstvo oznámilo, že očakáva približne 13 až 14-tisícovú návštevu. Denné teploty siahajú k štyridsiatke a večer by určite nemali klesnúť pod 30 stupňov Celzia. Nič z toho však belasí neriešia. Sústredia sa iba na seba a svoj výkon. 

"Myslím si, že APOEL u nás neukázal celú svoju silu. Čaká nás ťažká odveta, no verím, budeme dobre pripravení a zvládneme ju. Mne osobne padlo vhod, že sme si odložili víkendové kolo a ušetrili sily na tento náročný duel. Podmienky budú pre oboch rovnaké a nezostáva nám nič iné, len dať do toho maximum a pobiť sa o náš sen," nadviazal pilier stredu poľa Juraj Kucka.

Napriek dvojgólovému náskoku, o ktorý sa postarali na domácom trávniku Barseghjan s Makom, hlavný tréner prízvukuje, že jeho mužstvo nemôže iba brániť a musí byť opäť nebezpečné v ofenzíve. 

"Každý jeden z nás chce hrať Ligu majstrov. Cieľ máme jasný. Ideme zápas od zápasu, dávame do toho všetko. Verím, že budeme v dobrých výkonoch pokračovať. Ako to bude ďalej, to sa uvidí na ihrisku," doplnil Kucka. 

V prípade postupu čaká Slovan v play-off Ligy majstrov lepší z dvojice Midtjylland - Ferencváros (prvý zápas 2:0). Ak by belasým odveta nevyšla, zahrajú si o Európsku ligu so Santou Colomou z Andorry alebo lotyšským celkom RFS, ktorý vyhral úvodný stret 2:0.