Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta odštartovala púť v LM úspešne, zdolala Shamrock. Haraslín mal prsty v góle

Tomáš Wiesner strelil svoj prvý gól v európskych pohároch.
Tomáš Wiesner strelil svoj prvý gól v európskych pohároch.Profimedia
Futbalisti pražskej Sparty uspeli na ihrisku írskeho Shamrock Rovers a do odvety 2. predkola Ligy majstrov si vezú nádejný dvojgólový náskok. Pri víťazstve bol aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín (28). Odveta sa uskutoční o týždeň na Letnej.

Shamrock Rovers - Sparta Praha 0:2

Sparta si v základnej skupine milionárskej súťaže naposledy zahrala v sezóne 2005/2006 a vysnená méta je pre ňu o krok bližšie. Do základnej zostavy sa vrátili účastníci Eura Jan Kuchta a Qazim Laci, na rozdiel od úvodného ligového zápasu proti Pardubiciam tréner Lars Friis zaradil do zostavy aj Markusa Solbakkena. Prvýkrát od úvodných minút nastúpili posily Mathias Ross a Imanol García.

Skóre sa prvýkrát menilo v 38. minúte. Chybu v rozohrávke súpera síce García ešte nepotrestal, podarilo sa to však Veljkovi Birmančevičovi. Do druhého polčasu nastúpil aj Haraslín a následne bol pri nebezpečnej akcii, ktorú zakončil Jan Kuchta. V 65. minúte ho poslal slovenský futbalista do nábehu, odcentroval a svoj prvý gól v Európe zaznamenal Tomáš Wiesner.

Bratislavský Slovan v prípade vypadnutia v 2. predkole LM so slovinským NK Celje bude pokračovať v 3. predkole majstrovskej vetvy EL. Jeho súperom by bol v tom prípade zdolaný práve z tohto dvojzápasu. Belasí by hrali prvý zápas doma, odvetu v Írsku alebo v Česku.