Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta s Haraslínom v LM zachránila remízu. Midtjylland vyhral, Mazáň smúti

Haraslín bol pri remíze Sparty.
Haraslín bol pri remíze Sparty.Profimedia
Futbalisti pražskej Sparty remizovali v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov s rumunským tímom FCSB. V akcii boli v utorok aj slovenskí futbalisti.

Liga majstrov

Sparta Praha - FCSB 1:1

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín nastúpil v základnej zostave Sparty a odohral 72 minút, potom ho vystriedal na krídle Krasniqi. Jeho krajan a brankár Jakub Surovčík bol na striedačke. O prvý gól duelu sa postaral kamerunský obranca Joyskim Dawa, ktorý sa v tejto sezóne predkôl LM presadil už druhý raz.

Vyrovnať dokázal Victor Olatunji, v šiestom súťažnom vystúpení ročníka 2024/25 vsietil svoj štvrtý presný zásah. Pražský celok mohol dokonca aj vyhrať, lenže gól Kairinena z nadstavenia pre faul neplatil, rozhodol o tom až VAR. Odveta je na programe 13. augusta v Bukurešti. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V ďalších zápasoch si Midtjylland poradil s maďarským Ferencvárošom 2:0, o góly sa postarali Buksa a Franculino, pričom Simsir ešte zahodil pokutový kop. Dánsky tím natiahol sériu bez prehry už na dvanásť súťažných stretnutí po sebe, tím z Budapešti inkasoval viac ako jeden gól v pohárovej Európe prvý raz po desiatich dueloch.

Víťaz tohto dvojzápasu bude v play-off Ligy majstrov súperom lepšieho z dua Slovan BratislavaAPOEL Nikózia. Prvú prehru na lavičke Fenerbahce utŕžil tréner José Mourinho, jeho tím prehral v Lille tesne 1:2. Na úvodný gól Santosa síce odpovedal Kahveci, no v nadstavenom čase rozhodol o konečnom výsledku Zhegrova.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Európska liga

FK Panevežys - Maccabi Tel Aviv 1:2

Futbalisti FK Panevežys prehrali v úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy s Maccabi Tel Aviv. Za litovský tím nastúpil aj slovenský legionár Róbert Mazáň, ktorý odohral na ľavej strane obrannej formácie celý zápas. Odveta sa uskutoční 15. augusta na štadióne v maďarskom Szombathely, kde našiel izraelský tím prechodný domov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore