Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparte som musel v príprave venovať dosť času, veľa som o nej nevedel, hovorí Guardiola

Guardiola počas tlačovej konferencie.
Guardiola počas tlačovej konferencie.Martin Rickett / PA Images / Profimedia
V neveselej nálade hovoril na tlačovej konferencii pred stredajším zápasom Ligy majstrov so Spartou tréner Manchesteru City Pep Guardiola (53). Najprv ocenil českého súpera za výkon v predchádzajúcom súťažnom dueli v Stuttgarte (1:1), ale potom dlhé minúty hovoril o hráčoch, ktorí sa podľa neho zbytočne zranili pri plnení reprezentačných povinností.

"Sparta hrala v Stuttgarte veľmi dobre, naozaj sa mi páčil jej prechod do útoku. Predtým som o nich veľa nevedel, takže som im musel v príprave venovať veľa času," povedal Guardiola na tlačovej konferencii.

"Chceme vyhrať za každú cenu, pretože tento rok bude nesmierne ťažké skončiť v konkurencii Interu Miláno, Barcelony, Realu Madrid, Dortmundu, Bayernu Mníchov či anglických tímov medzi najlepšími ôsmimi a postúpiť priamo do osemfinále," dodal španielsky kouč.

Počas tlačovej konferencie sa ako červená niť tiahli otázky o zraneniach hráčov Citizens a o tom, kedy sa vrátia do hry.

"Rodri, Oscar (Bobb ) sú dlhodobo mimo hry, Kevin (De Bruyne) nie je úplne fit, Kyle (Walker) tiež ešte nie je v poriadku. To sú štyri absencie, všetci hráči sú pre nás kľúčoví a nesmierne nám chýbajú. Navyše teraz hráme v troch súťažiach naraz a musíme sa zaobísť bez nich. Verím však, že do ďalšieho zápasu sa Kevin aj Kyle dajú do poriadku," verí Guardiola.

Na adresu funkcionárov UEFA, ktorí vymysleli Ligu národov, si však servítku pred ústa nedal.

"Každopádne ma mrzí, že sa Kyle zranil v zápase s Anglickom. V obyčajnom, pre mňa priateľskom stretnutí, v ktorom o nič nešlo. Ale nenúťte ma hovoriť o reprezentačných dueloch, nie je v mojej moci zakázať hráčom reprezentovať, hoci sa, žiaľ, zvyčajne stáva, že sa jeden z nich vráti zranený," nešetril slovami.

"Je pre mňa dôležité mať zdravých hráčov. Pokiaľ sú zranení, nehrajú. A keď pre zdravotné problémy nehrá viac hráčov, môj tím prehráva. Takže ja nechcem, aby dochádzalo k ich komplikáciám v zbytočných priateľských zápasoch," dodal Guardiola.

Vrátil sa k nedeľňajšiemu ligovému víťazstvu 2:1 na pôde Wolverhamptonu. "Som viac ako šťastný, že sme tento zápas zvládli. Pre žiadne mužstvo nie je ľahké, keď súper bráni takmer od začiatku. My sme však na to zvyknutí a som rád, že sme to napokon zvládli bez zranených hráčov," priznal.

"V Premier League je strašne ťažké vyhrať akýkoľvek duel, dovolím si tvrdiť, že každý z tímov v lige by mohol hrať v európskych pohároch. A aby sme mohli konkurovať Liverpoolu, Arsenalu a ďalším mužstvám, musíme týchto súperov stále porážať a porážať. Sme radi, že sme vyhrali, ale je len október, máme pred sebou ešte veľa práce," dodal tréner Citizens.

Manchester City - Sparta (streda, 21:00)