Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stálo nás to veľa síl, ale do bodky sme splnili to, čo od nás tréner chcel, teší Haraslína

Haraslín mohol byť po výhre Sparty veľmi spokojný.
Haraslín mohol byť po výhre Sparty veľmi spokojný.TASR/AP
Sparta Praha sa po devätnástich rokoch vrátila do hlavnej fázy Ligy majstrov. Medzitým sa deväťkrát nedostala z predkôl, ale v stredu si všetko vykompenzovala výborným výkonom a hlavne víťazstvom proti Salzburgu.

Rakúsky tím síce mal až 66-percentné držanie lopty, ale vyslal iba jednu strelu na bránu a nebol dostatočne nebezpečný na to, aby s výsledkom mohol niečo urobiť. Naopak, pražské mužstvo sa postaralo o tri góly a ešte mnoho šancí ostalo nevyužitých.

Výrazný podiel na úspechu Sparty mal aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. "Bol to fyzicky veľmi náročný zápas. Salzburg bol dobrý na lopte, čo nás stálo veľa síl, ale vedeli sme, že čo na neho bude platiť. Museli sme byť vzadu koncentrovaní a využívať priestory, tak vlastne aj padol prvý gól," hodnotil pre Nova Sport.

Práve 28-ročný futbalista pri úvodnom zásahu vystrelil, brankár Blaswich loptu vyrazil a Karinen ju pohodlne poslal do siete, vďaka čomu Haraslín zaznamenal asistenciu.

"Bola tam strata, odrazilo sa to ku mne, tak som vystrelil a potom to dopadlo takto úspešne. Myslím si, že každý jeden hráč odviedol maximum a splnili sme to, čo sme si povedali pred zápasom," pokračoval.

Rodák z Bratislavy sa mohol sám zapísať do listiny strelcov. Krátko po prvom presnom zásahu chcel využiť zlé vybehnutie Blaswicha, lenže z diaľky tesne minul vzdialenejšiu tyč.

"Asi všetci vedia, že obaľovačku mám lepšiu ako priamu strelu. Videl som, že brankár cúva, snažil som sa to poslať do brány, ale lopta nechytila taký falš, aký by som potreboval," opísal.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Prvoradý je však tímový a nie osobný úspech. "Dôležité je víťazstvo a za predvedenú hru sme si ho zaslúžili. Vedeli sme, že súper nehrá z krajov tak, ako tímy v lige a že keď zahustíme stred, tak nás nemôže ohroziť. Splnili sme do bodky to, čo tréner od nás chcel. Síce to bolo náročné, ale celé mužstvo hralo fantasticky," dodal.

Sparta Praha - Salzburg 3:0