Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stones je pripravený nahradiť Rodriho, Guardiola proti Slovanu postaví najlepší možný tím

Stones sa pozície v strede poľa nebojí.
Stones sa pozície v strede poľa nebojí.TASR / Pavel Neubauer
Pep Guardiola (53) jednoznačne vyhlásil, že zápas Ligy majstrov na pôde Slovana Bratislava neberie na ľahkú váhu. Manchester City hlási viacero absencií, medzi ktorými je aj meno kľúčového stredopoliara Rodriho (28). Na poste španielskeho futbalistu by sa mohol predstaviť John Stones (30).

Víťazi celej súťaže z roku 2023 cestujú do Bratislavy na svoj druhý duel v novom formáte Ligy majstrov po tom, čo v úvodnom vystúpení bezgólovo remizovali s Interom. Slovenský majster naopak zažíva prvú ochutnávku elitnej Európy, pred dvomi týždňami však okúsil trpký štart a prehru 1:5 so Celticom.

Kouč Citizens si uvedomuje postavenie svojho tímu. "Keď ste vyhrali štyri tituly v Premier League za sebou v jednej z najťažších líg na svete a ste víťazom Ligy majstrov spred dvoch rokov, tak akceptujete, že ste favoritmi,"  povedal Guardiola novinárom pred súbojom so Slovanom a dodal:

"Pred zápasom nevyhrávame 2:0, začína sa od 0:0. Postavíme najlepší možný tím, aby sme im konkurovali a porazili ich. Mám pred nimi obrovský rešpekt a pred spôsobmi, ktoré vytvárajú, ale pokúsime sa im vnútiť našu hru."

Ústredným prvkom pri produkcii svojho štýlu hry bude pre anglického majstra zloženie stredu poľa, v ktorom chýba spomínaný Rodri. Na tlačovej konferencii po boku Guardiolu sa Stones vyjadril, že je stopercentne pripravený zaplniť vzniknutú dieru, ak to bude potrebné. Napriek tomu, že Angličan je stopér, tréner ho v minulosti už niekoľkokrát nasadil práve na pozíciu stredopoliara.

"Za posledné dva roky sa to stávalo často, že som išiel do stredu poľa. Vo finále Ligy majstrov 2023 to bolo ťažké, bol som vyššie, čo bolo pre mňa nové, ale užil som si to. Nech sa odo mňa žiada, aby som hral na akejkoľvek pozícii, alebo ktokoľvek bude hrať v strede, tak vie, čo od neho manažér chce," uviedol reprezentant Albionu.

Hral za Slovan i akadémiu City. Oršula obdivoval Weissa ml., teraz verí v genialitu jeho otca

"Dúfam, že sa nám podarí vytvoriť ešte lepšie momenty ako vo finále LM," vravel Stones, ktorý prezradil, že počas víkendu hovoril s Rodrim: "Jeho zranenie bolo pre nás všetkých ťažkou správou. Darí sa mu dobre, zotavuje sa. Bol v dobrej nálade. Teraz už vie, čo sa stalo. Pozná postup ako sa vrátiť späť, zmieril sa s tým."

Videopreview zápasu Slovan - Manchester City.
Flashscore

Obranca si je vedomý kvality, ktorú Španiel do tímu prináša: "Vieme, aký je pre nás kľúčový hráč. Chceme, aby sa rýchlo vrátil späť. Bude to trvať dlho, ale máme veľa kvalitných hráčov, ktorí sú schopní zaplniť túto pozíciu." Zápas na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave povedie v pozícii hlavného rozhodcu Talian Davide Massa. 

Slovan - Manchester City (21:00)