Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strach nie, rešpekt áno. Slot sa pred bitkou európskych gigantov na San Sire nebojí

Slot zavíta na horúcu pôdu.
Slot zavíta na horúcu pôdu.GABRIEL BOUYS / AFP
Prvý hrací deň nového ročníka Ligy majstrov ponúkne v Miláne stret veľkých európskych značiek. Na pôdu tamojšieho AC pricestuje Liverpool. Tréner hostí Arne Slot (45) netají rešpekt zo súpera, no pred súbojom gigantov sa nenechá zastrašiť.

Prechod Liverpoolu z éry Jürgena Kloppa sa zdal byť bezproblémový, tím začal sezónu tromi ligovými víťazstvami bez inkasovaného gólu. Teraz sa však snaží zabudnúť na sobotňajšiu prekvapivú prehru s Nottinghamom na Anfield Road.

V ceste The Reds za siedmou trofejou z LM stojí sedemnásobný víťaz z Milána. AC nemá v Serii A najlepšiu formu a s piatimi bodmi zo štyroch zápasov sa nachádza v strede tabuľky. Zverenci Paula Fonsecu sú však aj naďalej nebezpečným protivníkom.

"Nemyslím si, že by sa nejaký manažér bál hrať proti inému tímu, ale pred AC máme veľký rešpekt. Majú kvalitu, nebojíme sa, ale rešpektujeme všetkých ich hráčov. Ukázali, že sú v dobrej forme, v sobotu vyhrali 4:0. Vystrašení však nie je slovo, ktoré by som použil. Máme z nich veľký rešpekt," povedal Slot novinárom pred utorkovým stretnutím.

Ikonický štadión San Siro bude hostiť reprízu finále z roku 2007. Nová posila Liverpoolu Federico Chiesa na zápas v rodnej krajine pravdepodobne nenastúpi. Talian za klub z Merseyside ešte nehral, prišiel v závere prestupového obdobia z Juventusu.

"Privádzam kvalitných hráčov a verím, že on taký je. Kombinuje kvalitu s pracovitosťou a kultúrou tohto klubu, prináša to všestrannosťou na viacerých postoch. Bude s nami prvýkrát a bolo by veľkým prekvapením, keby nastúpil. Ak ho však budeme potrebovať, nejaké minúty si pripíše," vyjadril sa holandský kouč.

Brazílsky brankár Alisson Becker sa teší, že si opäť zahrá Ligu majstrov, keďže klub sa do súťaže vracia po sezónnej absencii, počas ktorej došiel do štvrťfinále Európskej ligy, v ktorom vypadol s neskorším víťazom Atalantou.

"Hrať v Lige majstrov je jeden z dôvodov, prečo som prišiel do Európy. Nebyť v nej počas minulej sezóny bolo naozaj ťažké. Sme tu znova, kvalifikovali sme sa z náročnej Premier League," povedal gólman, ktorý Liverpoolu pomohol získať trofej z LM v roku 2019.