Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strelca teší gólová forma. V Taliansku dostal za ucho, vrátil sa a pomáha nám, hovorí Weiss

Strelec potiahol slovenského majstra za postupom.
Strelec potiahol slovenského majstra za postupom.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava si štvrtýkrát za sebou zabezpečili miestenku v hlavnej fáze niektorej z európskych klubových súťaží. Rozhodli o tom v utorkovej odvete 2. predkola Ligy majstrov, v ktorej po minulotýždňovej remíze v Slovinsku deklasovali na domácej pôde NK Celje. Dvojgólového hrdinu Davida Strelca (23) i trénera Vladimíra Weissa st. (59) však tentoraz neuspokojí miestenka v Konferenčnej lige, ktorú hral Slovan trikrát v predošlých sezónach.

Strelec dal v troch zápasoch rozbiehajúceho sa ročníka už štyri góly. Po postupe do ďalších bojov o LM uviedol: "Som rád, že sa mi strelecky darí, ale nejako veľmi to neprežívam. Máme radosť z postupu. Je dobré, že už máme istú skupinu, ale chceli by sme hrať o nejakú súťaž či dve vyššie." 

Na jeho formu sa bude Slovan spoliehať aj v 3. predkole, v ktorom ho čaká cyperský šampión APOEL. Prvý zápas na Tehelnom poli sa uskutoční 7. augusta, odveta v Nikózii je na programe 13. augusta.

Slovan - Celje 5:0

"Sme v pohode a všetci makáme. Aj my, čo sme sa vrátili z ME v Nemecku, sme do toho naskočili. Minulý rok sme tiež prešli cez dve predkolá, ale ďalšie dve sme prehrali. Budeme sa snažiť to zmeniť, musíme sa dobre pripraviť a ísť do toho na sto percent," vravel Strelec.

Spolu s ním podali v utorkovej odvete s Celje vynikajúce výkony všetci hráči. Situáciu Slovana značne uľahčilo vylúčenie Vukliševiča po faule na Strelca v 16. minúte, ktoré domáci potrestali dvoma gólmi v prvom polčase. Aj v prvom dueli v Slovinsku bol vylúčený hráč, červenú kartu Savvidisa však domáci nedokázali využiť tak, ako ich súper o týždeň neskôr.

Strelec si opäť obul kopačky kanoniera.
Strelec si opäť obul kopačky kanoniera.TASR

Slovan dominoval, súpera nešetril a nakoniec ho vyprevadil domov s debaklom. "Bol to jeden z najlepších výkonov, ale vynikajúco sme hrali aj vlani v skupine EKL proti Lille, ktoré má o triedu lepšie mužstvo," povedal Weiss st. Lodivod vyzdvihol výkon mužstva v ofenzíve a špeciálne Strelcov prínos: "V Taliansku dostal za ucho, vrátil sa a klub mu pomohol. Dnes mu to on vracia naspäť."

Postupom do 3. predkola LM si Slovan zabezpečil aj pekný balík peňazí. Jeho tréner bude chcieť mužstvo posilniť, pričom priznal, že pretrváva záujem o slovinského útočníka Šporara, ktorý už na Tehelnom poli pôsobil. Ten by však mohol hrať za belasých až v skupinovej fáze.

"Budem sa rozprávať s Kmotríkovcami a Robom Vittekom. Sadneme si a povieme, čo má zmysel pre klub. Nemá zmysel riešiť prestupy, ktoré neposilnia mužstvo," dodal Weiss st.