Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strelec cíti, že v Girone sa dalo bodovať: Chýbala nám lepšia finálna fáza, mrzí nás to

Martin Lehotský
Strelec sa zatiaľ gólovej rany nedočkal.
Strelec sa zatiaľ gólovej rany nedočkal.Bagu Blanco/PRESSINPHOTO/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia
Slovan Bratislava po prehre v Girone stále túži po zisku prvého bodu z Ligy majstrov. Klub v súťaži takisto čaká aj na autora presného zásahu, ktorý by bol z ofenzívnych radov. Rád by sa ním stal David Strelec (23), útočník slovenského šampióna zhodnotil neúspešný duel v Katalánsku.

Po trefe obrancu Wimmera z 18. septembra do siete Celticu chýba na zozname gólových strelcov Slovana v LM meno útočného futbalistu. Nepribudlo naň ani v zápase na pôde Girony, ktorá si v súboji nováčikov súťaže udržala čisté konto.

"Škoda, súper bol hrateľnejší ako City. Mali sme náznaky šancí, nedotiahli sme to do vydareného konca, chýbala nám o trochu lepšia finálna fáza. Myslím si, že sa tu dali zobrať nejaké body, mrzí nás to. Hrali sme oveľa lepšie ako predchádzajúce dva zápasy v Lige majstrov. Treba v tom pokračovať, veríme, že s Dinamom to už zlomíme," uviedol pre klubový YouTube kanál Strelec.

Takáča mrzia gólové situácie Girony. Nikomu nie je čo vyčítať, vraví o výkone Slovana

Spoza mikrofónu potom reprezentant Slovenska dostal otázku, či sa dalo v ofenzíve spraviť niečo lepšie. "Áno. Ešte som to spätne nevidel, no myslím si, že keby v prvom polčase Blackie (Blackman - pozn.) nestrieľal, ale posunul to do päťky, tak to dám do poloprázdnej brány. Tigran urobil fantastický súboj jeden na jedného, možno keby mi prihral trochu slabšie, tak by som loptu dobehol a šiel by som sám na brankára. Práve to boli tie pološance, ktorých je teraz škoda," zhodnotil.

Strelec po prehre v Katalánsku hľadal aj pozitíva, ktoré by mohli hre mužstva pomôcť v nasledujúcich európskych vystúpeniach: "Náš prechod nebol zlý. Keď sme mali loptu, vedeli sme s ňou hrať a nebáli sme sa ju podržať. To je vo futbale základ, nedá sa len brániť a potom rýchlo ísť do protiútoku, musíme loptu podržať a vydýchať sa. Keď súpera celý čas naháňame, je to problém, no keď podržíme loptu, tak sme nebezpeční. Máme na to dobrých futbalistov, treba to zlepšiť a ukázať v ďalších zápasoch."

Belasí tak majú po troch súbojoch Ligy majstrov na konte bodov nulu a skóre 1:11. Najbližšou šancou zmeniť obe tieto štatistiky pre nich bude domáci duel s Dinamom Záhreb, ktoré na Národnom futbalovom štadióne privítajú 5. novembra. Chorvátsky káder sa v stredu predstaví na ihrisku Salzburgu.

Girona - Slovan 2:0