Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stret dvoch debutantov. Musíme sa im vyrovnať v hre 1na1, hlási pred Gironou Weiss

Vladimír Weiss má pred sebou so svojimi hráčmi tretiu skúšku v Lige majstrov.
Vladimír Weiss má pred sebou so svojimi hráčmi tretiu skúšku v Lige majstrov.TASR - Lukáš Grinaj
Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká v ligovej fáze Ligy majstrov tretia previerka. Slovenský šampión sa pokúsi bodovať na pôde španielskej Girony, ktorá v uplynulej sezóne La Ligy silne konkurovala Realu Madrid či Barcelone. Katalánci sa v súčasnosti výsledkovo trápia a navyše majú problémy aj s početnou maródkou.

Girona - Slovan Bratislava (utorok, 21:00)

Belasých čaká po historickom stretnutí s Manchestrom City (0:4) súper z Katalánska, ktorý má so Citizens hneď niekoľko prepojení. Oba kluby sú napojené na britskú holdingovú spoločnosť City Football Group. Funkciu predsedu vykonáva Španiel Pere Guardiola, mladší brat kormidelníka anglického majstra Pepa Guardiolu.

"Budeme musieť hrať kompaktne, Girona hrá na krátke prihrávky a je silnejšia s loptou ako všetky mužstvá u nás, to je bez debaty. Hrajú to podobne ako City, otvárajú to v ´trojke´ a sú dominantní s loptou. Hra jeden na jedného pre nich nie je problém a s tým sa budeme musieť vyrovnať," uviedol hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Posledné výsledky Slovana.
Posledné výsledky Slovana.Flashscore

Girona sa blysla v uplynulom ročníku španielskej najvyššej súťaže. Niekoľko kôl ju aj dokonca viedla, no postupne jej dochádzal dych. Napokon obsadila výborné tretie miesto za majstrovským bielym baletom a regionálnym konkurentom Blaugranas. Počas leta sa jej ofenzíva oslabila odchodom najlepšieho strelca minulej sezóny Arťoma Dovbyka.

Premietlo sa to do nie príliš vydareného vstupu, pričom mužstvo vyhralo z uplynulých ôsmich duelov iba raz. Počas tejto série zaznamenali Katalánci aj dve prehry v Champions League. Najskôr (0:1) na pôde Paríža Saint-Germain a na začiatku októbra doma s Feyenoordom Rotterdam (2:3). Klub navyše trápi aj početná maródka a trénerom chýba plejáda dôležitých hráčov ako Daley Blind, Portu, Oriel Romeu, Viktor Cigankov, Bryan Gill či Yaser Asprilla.

Pohľad na výsledkovú formu Girony.
Pohľad na výsledkovú formu Girony.Flashscore

"Trochu sa trápia, majú výpadok niektorých kľúčových hráčov, ale za to široký káder a výborné mužstvo," uvedomuje si kouč belasých kvalitu súpera napriek absenciám. Pre oboch je to v milionárskej súťaži premiéra. Trhová hodnota Girony je podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com až 216,5 miliónov eur, viacnásobne vyššia ako v prípade Slovana (29 miliónov).

Nikéligista sa naladil na tretiu previerku v najprestížnejšej klubovej súťaži víťazstvom v ligovom derby proti Spartaku Trnava. "V Girone nás čaká úplne iný súper a odlišný zápas. Jednoducho, Liga majstrov je iný svet. Urobíme však všetko, čo bude v našich silách," vyhlásil pre klubový web skslovan.com arménsky krídelník Tigran Barseghjan, ktorý gólom rozhodol 173. prestížne derby a v minulom týždni podpísal aj novú trojročnú zmluvu.