Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V súboji dvoch debutantov uspela Girona. Belasí zostávajú v Lige majstrov bez bodu

Aktualizované
Belasí proti Girone neuspeli.
Belasí proti Girone neuspeli.TASR - Martin Baumann / Opta by StatsPerform
Zverenci Vladimíra Weissa st. (60) nastupovali do tretieho stretu milionárskej súťaže v dueli dvoch tímov, ktorí svoje prvé vystúpenia v Lige majstrov prehrali. Belasí pricestovali do Katalánska sebavedomí, s cieľom súpera prekvapiť a získať premiérové body. Síce nezažili podobný nápor ako od Celticu či City, napriek tomu sa domov vracajú opäť s nulou. Girona vyhrala 2:0.

Girona - Slovan Bratislava 2:0

Nikéligista nemohol na pôde Girony rátať s Jurajom Kuckom, Jurijm Medveděvom či Róbertom Makom. V základnej zostave tréner Weiss postavil prakticky sedem defenzívne ladených futbalistov. Vpredu sa spoliehal na individuálnu kvalitu Toliča, Barseghjana a Strelca. Teda osvedčenej trojice. 

V úvodnej pätnásťminútovke sa hralo opatrne. Aktívnejší boli domáci. Podľa očakávaní belasých držali loptu na svojich kopačkách a skúšali to centrami z jednej i druhej strany. Prehustená šestnástka Slovana však odolala akémukoľvek náznaku príležitosti. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Krátko po dvadsiatej minúte sa na dlhý zoznam zranených hráčov Girony pridal aj Martín, ktorého nahradil Miovski. Brankár Dominik Takáč sa lopty dotkol až v 26. minúte, keď ho spoza šestnástky pozdravil zakončujúci Stuani. Zverenci Vladimíra Weissa si plnili svoje povinnosti v defenzíve. 

Pri zisku lopty veľa toho vymyslieť nevedeli. Až v 39. minúte sa zvnútra pokutového územia chcel presadiť Blackman, ktorý podporil ofenzívu, no z dobrej pozície pálil vysoko nad. Lenže odpoveď na opačnej strane bola gólová. Danjuma ušiel po ľavej strane práve Blackmanovi a prihrávkou pod seba našiel pripraveného Gutierreza, ktorý ranou zblízka nedal Takáčovi šancu - 1:0. 

Slovan tvrdo bojoval, ale bez bodu.
Slovan tvrdo bojoval, ale bez bodu.TASR - Martin Baumann

Po zmene strán sa oba celky vrátili z kabíny bez zmien. Živšie pôsobili futbalisti Girony, ktorí takmer vyhrávali o dva góly. Danjuma sa individuálne preštrikoval do šestnástky a za pomoci teču Kašiu mieril k bližšej (pravej) žrdi. Takáč bol pripravený. S pribúdajúcimi minútami španielsky tím čoraz viac diktoval tempo hry. 

V 54. minúte poslal strieľaný center pred bránu Gutierrez, vyskočil naň Miovski, ale Takáč vytiahol skvelý zákrok a držal svoje mužstvo v nádejí na pozitívny výsledok. Síce sa domáci často nedostávali k strelám do priestoru jeho troch žrdí, v 73. minúte sa im to podarilo. Z priameho kopu nedal Takáčovi šancu Juanpe - 2:0.

V samom závere po štandardke Girony posielal loptu sprava hlavou pred bránu belasých Martínez a striedajúci Gajdoš zahral nevedome rukou. Arbiter ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil kapitán Stuani, no Takáč jeho pokus zlikvidoval.

Majster Niké ligy pookrial v nadstavenom čase. Kašia nepretlačil loptu po rohu. Následne po ňom to tradične obaľovačkou skúša Barseghjan. Szöke opečiatkoval žrď. Boli to prakticky jediné pokusy do priestoru brány Gazzanigu. Katalánci už svoj náskok udržali a získali vôbec prvé tri body v histórii klubu v rámci Ligy majstrov. Naopak, Slovan si na premiérový bod musí počkať.