Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj po vyše 30 rokoch. Barcelona sa musí v Monaku vyrovnať s absenciami v strede poľa

Barcelona sa musí vysporiadať s viacerými absenciami.
Barcelona sa musí vysporiadať s viacerými absenciami.Profimedia / Javier Borrego / Zuma Press
V sezóne 1993/94 sa Monako stretlo s Barcelonou naposledy. V dvoch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov boli zakaždým úspešnejší Katalánci. Ani po 30 rokoch sa favorit nemení. Od španielskeho celku sa očakávania pokračovanie skvelých výsledkov z úvodu domácej súťaže. 

A že Barcelona vkročila do nového ročníky LaLigy naozaj suverénne. Pod nemeckým trénerom Hansom Flickom vyhrala všetkých päť duelov a najmä v posledných týždňoch si proti súperom schuti zastrieľala. Posúďte sami, proti Valladolidu skórovala sedemkrát, cez víkend proti Girone v štyroch prípadoch.

"Páči sa mi nás pressing, od prvej minúty to bolo veľmi intenzívne. Výhru aj výsledok sme si zaslúžili. Je skvelé vidieť, ako tím funguje. Pracujem s ním každý deň a vidím tú kvalitu,“ pochvaľoval si hlavný kouč Barcelony. 

Liga majstrov je však úplne iná súťaž a v Katalánsku to veľmi dobre vedia. Veď miliónovú súťaž naposledy vyhrali v roku 2015, teda pred deviatimi rokmi. Jej priaznivci potom v nemilosti sledovali, ako konkurenčný Real Madrid zaznamenáva ďalšie a ďalšie triumfy, vrátane toho posledného. 

Blaugranas budú rozhodne patriť do okruhu najväčších favoritov, no určite nechcú zopakovať sezóny 2021/22 a 2022/23, kedy nepostúpili zo základnej skupiny. Dnes sa už hrá nový formát a prípadná absencia Barcelony vo vyraďovacej fáze by bola pre klub pohromou. 

Posledné zápasy Barcelony.
Posledné zápasy Barcelony.Flashscore

Postúpiť by chcelo rovnako aj Monako, ktoré taktiež nezačalo svoju súťaž zle. Kniežatá cez víkend zdolali Auxerre hladko 3:0 a v tabuľke sú tesne tretí za vedúcim PSG a Marseille.

V Lige majstrov sa celok z francúzskej riviéry predstaví po prvý raz od ročníka 2018/19. "Všetci v klube sa na návrat tešia a osobne, keď započujem hymnu, naskočí mi husia koža. Nie je nič lepšie. Myslím, že moji hráči sú pripravení, najmä po mentálnej stránke,“ prehlásil tréner Adi Hütter. 

Monako čaká na úvod náročná skúška. "Nie je ľahké proti ním brániť. Musíte to robiť ako tím a uistiť sa, že zodpovedný je každý. Mužstvo musí byť veľmi odvážne a vydať zo seba všetko, pretože nemôžeme si dávať pozor len na Lamina Yamala, ale aj Raphinhu, Lewandowskeho alebo Ferrana Torresa. To je ten správny kľúč,“ naznačil možný recept Rakúšan. 

Posledné zápasy Monaka.
Posledné zápasy Monaka.Flashscore

Monaku bude chýbať Edan Diop aj náhradný brankár Radoslaw Majecki. Horšia situácia panuje v hosťujúcom tábore. Priaznivcov Barcelony sklamalo zranenie Daniho Olma a pre trénera Flicka sa tým zúžil výber hráčov do stredu poľa. Absentujú rovnako Fermín López, Gavi a Frenkie de Jong. K dispozícii nebudú ani Andreas Christensen a Ronald Araújo