Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takáč v Lige majstrov dominuje počtom zákrokov. Pozitívna emócia z derby ako pomoc, vraví

Dominik Takáč patrí k oporám Slovana.
Dominik Takáč patrí k oporám Slovana.TASR - Lukáš Grinaj
Zverenci Vladimíra Weissa st. (60) sú už v Katalánsku. V pondelok prileteli bez komplikácii do zhruba 21 stupňov Celzia, čo je oproti slovenským šestnástim minimálny rozdiel. V utorok večer čaká na Slovan tretia previerka v milionárskej súťaži, keď nastúpi proti Girone.

Ako Girona, aj Slovan zažíva v Lige majstrov historickú premiéru. Obaja vstúpia do stretnutia po dvoch prehrách. Domáci nestačili na Feyenoord (2:3) ani PSG (0:1). Belasí ťahali za kratší koniec proti Manchestru City (0:4) a rovnako tak Celticu (1:5). 

"Cesta bola v poriadku, bez čakania či nejakých prestojov. Z toho sa vždy teším. Dali sme si obed a išli oddýchnuť, aby sme boli pripravení na predzápasový tréning," prezradil jeden z najospevovanejších mužov v kádri Slovana, brankár Dominik Takáč

Preview k zápasu.
Flashscore

Niet divu, aj vďaka nemu nikéligista hrá Champions League. Po dvoch vystúpeniach je 25-ročný strážca belasej svätyne prvý v počte zákrokov. Pripísal si 17 úspešných. Druhý je Maignan z AC Milána (14) a tretí Nevistič z Dinama Záhreb (12). 

"Zákrokov je dosť, keďže aj striel ide na mňa pomerne veľa. Niečo tým pádom musím chytiť, čo je pozitívne. Určite sa budeme snažiť svedomito brániť, aby súper nemal toľko šancí. Neviem, ako bude vyzerať zápas. Osobne sa pripravím najlepšie, ako viem. Urobím, čo dokážem. Uvidíme, čo z toho bude," reagoval skromne Takáč pre klubovú televíziu Slovan TV.

Formu si udržal tiež v najväčšom slovenskom derby. Na trávniku svojho bývalého klubu udržal čisté konto a prispel výraznou mierou k trom bodom svojho mužstva. Slovan vyhral v Trnave 1:0. "Vždy je dôležité, keď zvládnete ligu a idete hrať pohárový duel. Každý je dobre nastavený. Cítiť pozitívnu energiu, čo nám môže určite pomôcť," doplnila jednotka medzi tromi žrďami.

Slovan sa v Katalánsku, na štadióne Estadi Montilivi, predstaví bez trojice hráčov. "Juraj Kucka a Róbert Mak naďalej nie sú k dispozícii, Jurij Medveděv vypadol pre chorobu. Verím, že sa pri zostave rozhodneme správne. Každé tri dni sa to snažíme urobiť najlepšie, ako v danej chvíli cítime," prezradil asistent trénera Weissa Boris Kitka pre klubový web skslovan.com.

Girona - Slovan Bratislava (utorok, 21:00)