Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takáča mrzia gólové situácie Girony. Nikomu nie je čo vyčítať, vraví o výkone Slovana

Martin Lehotský
Takáč inkasoval v Katalánsku dva zásahy.
Takáč inkasoval v Katalánsku dva zásahy.TASR / Martin Baumann
Z katalánskeho štadióna Montilivi si Slovan Bratislava neodniesol gól a ani bod. Tesná prehra slovenského majstra v Lige majstrov na ihrisku Girony mrzela aj brankára Dominika Takáča, ktorý v závere odvrátil trojgólovú prehru chytením pokutového kopu nestarnúceho Cristhiana Stuaniho (38).

Takáč sa pre klubový YouTube kanál najprv obzrel za úvodom celého stretnutia: "Myslím si, že náš vstup do zápasu bol okej. Hrali sme to, čo sme si povedali - zozadu zodpovedne a disciplinovane. Takisto snažiť sa niečo robiť s loptou, keď ju budeme mať. Počítali sme s tým, že ju budú mať v moci viac ako my. Mali sme s tým chvíľu problémy, pretože súper mal výborný pressing."

Gólmanovi Slovana sa výkon jeho obrany pozdával, no mrzelo ho inkasovanie presného zásahu z produkcie Miguela Gutiérreza tesne pred koncom prvej 45-minútovky. Ďalší priebeh duelu by sa potom zrejme vyvíjal inak.

Učíme sa. Verím, že s Dinamom sa pobijeme o víťazstvo, hodnotí tréner Weiss

"Chvíľu sme sa hľadali, ale minimálne v defenzíve to bolo fajn. Šance Girony neprichádzali, až na tú v závere polčasu, ktorá bola gólová. Bol to zásah pre nás všetkých. Nezlomili sme sa, ale keby sme prvý polčas dobojovali, tak do druhého by sa nám šlo ľahšie. Možno by to bolo s iným plánom a súper by bol nervóznejší," vravel Takáč, ktorý cítil, že od zisku prvého bodu v Lige majstrov nebolo mužstvo ďaleko:

"Je to škoda. Prišiel druhý gól z priameho kopu a po tečovaní v múre, podarí sa to možno raz za sto zápasov. To sú veci, ktoré nás mrzia. Určite sa dajú nájsť pozitíva, tá prehra nie je strašná. Hrali sme na svoje možnosti, každý podal výborný výkon, nikomu nie je čo vyčítať. O to viac to celé mrzí, boli sme blízko k bodu."

Pred vypršaním základnej hracej doby Takáč zamietol plány domáceho celku na zveľadenie skóre a víťazstvo rozdielom triedy. Ostrieľanému ofenzívnemu esu Stuanimu chytil penaltový pokus. "Je to skúsený útočník, ostal som čo najdlhšie stáť v strede a potom som si vybral stranu. Bolo to správne, gól z toho nepadol, no už nám to nepomohlo," komentoval situáciu.

Belasí po predstavení v Girone zamieria do Spišskej Novej Vsi, kde 26. októbra odohrajú duel Slovenského pohára. Potom káder z hlavného mesta čakajú ligové súboje na ihriskách Skalice a Podbrezovej. Na európskej scéne sa zverenci trénera Weissa ukážu 5. novembra v domácom zápase proti Dinamu Záhreb.

Girona - Slovan 2:0